Natur & Kultur

Ny barnboksfestival med några av Sveriges största författare på plats!

Dela

Söndagen den 22 maj blir det Barnboksfestival på Medborgarplatsen! Några av Sveriges populäraste barnboksförfattare och illustratörer samlas då för en riktigt fest och massor av bokskoj. Festivalen äger rum under Stockholms bokhelg som går av stapeln för andra året i rad. Mellan 10.00 och 16.00 bjuds det på ett fullspäckat schema med spännande evenemang och aktiviteter.

Målet med Barnboksfestivalen är att hylla och fira den svenska barnboken tillsammans! Här bjuds det på möten med barnens nya och gamla favoriter, högläsning och musikframträdanden. Det kommer även finnas möjlighet att testa sina bokkunskaper i en tipspromenad, prova lyckan i fiskdammen, pyssla och skapa egna pins. Bokhandeln Bokbok och ägaren Caroline Gezelius står för festivalens bokbutik. Där kommer det också att finnas möjlighet att träffa de medverkande författarna och illustratörerna i samband med deras scenframträdanden.

Medverkande författare och illustratörer är: Jujja Wieslander & Sven Nordqvist, Camilla Brinck, Ylva Hällen & Sara Edvardsson, Julia Wiberg, Tobias Söderlund, Johan Egerkrans, Anders Sparring & Per Gustavsson, Pappa Kapsyl, Maja Knochenhauer & Jonas Tjäder, Kjell Thorsson, Johan Anderblad, Andreas Palmaer, Anja Gatu, Elin Ek, Sören Olsson & Anders Jacobsson. Dessutom Mamma Mu och Kråkan samt Mumintrollet. Marion Wakim är konferencier för dagen. 

“Kultur som riktar sig till barn är bland det viktigaste som finns, för det är där kärleken till litteratur, teater och konst börjar. Därför är det så bra att Barnboksfestivalen är tillgänglig för alla, på en scen mitt i stan,” säger Marion Wakim om den nya Barnboksfestivalen.

Barnboksfestivalen arrangeras av B. Wahlströms, Rabén & Sjögren, Bokförlaget Opal, Berghs Förlag, Natur & Kultur, Bonnier Carlsen och Alfabeta i samarbete med Tranströmerbiblioteket. 

Barnboksfestivalens schema
(med reservation för ändringar)

10.20: Camilla Brinck ringer upp Musse & Helium
10.40: Ylva Hällen & Sara Edvardsson läser högt om barnen på förskolan Skräckis
11.00: Julia Wiberg om Stora roliga skogsboken och bästa aktiviteterna för utomhusskoj
11.20: Tobias Söderlund högläser ur Spökhunden Buster
11.40: Johan Egerkrans live-tecknar
12.00: Familjen Knyckertz på boviga upptåg
12.20: Pappa Kapsyl – Minikonsert med kungen av dinopop
12.40: Maja Knochenhauer & Jonas Tjäder, Bokstavshusen – Kan ni lösa mysteriet med de stulna konstverken?
13.00: Kjell Thorsson, En bättre värld! – Hur räddar vi jorden?
13.20: Johan Anderblad om Bojan sopsorterar
13.40: Andreas Palmaer om Saker som (nästan) ingen vet
14.00: Anja Gatu högläser ur Kattspionerna på Rosengård
14.20: Athena och Rädda-jorden-klubben är äntligen tillbaka med ny bok! Elin Ek berättar.
14.40: Pappa Kapsyl – Minikonsert med kungen av dinopop
15.00: Sören Olsson & Anders Jacobsson
15.20: Familjen Knyckertz på boviga upptåg
15.40: Dansa med Mumintrollet!

Dessutom:
12.00-13.00 Möt Jujja Wieslander & Sven Nordqvist i signeringstältet
10.00-16.00 Mumintrollet och Mamma Mu & Kråkan på plats för mjuka kramar och idolbilder
10.00-16.00 Tipspromenad, pyssel, pinstillverkning, tatueringsstudio, fiskdamm och mycket mer!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Natur & Kultur
Natur & KulturVarje gång du väljer förlaget Natur & Kultur är du med och bidrar till något större. Vi är en oberoende stiftelse som ska göra skillnad i samhället. Förutom att inspirera till läsande och lärande stärker vi röster i det demokratiska samtalet genom priser, stipendier och stöd. Vi ger ordet till fler.

Följ Natur & Kultur

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Natur & Kultur

Nicolas Lunabba debuterar som författare6.4.2022 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

Hösten 2022 ger Natur & Kultur ut Nicolas Lunabbas debutbok "Blir du ledsen om jag dör?" Nicolas Lunabba är mångfaldigt prisad för sitt arbete med barn och unga. Han är verksamhetsansvarig på organisationen Helamalmö och en stark röst i samhällsdebatten. Nicolas var värd för Sommar i P1 2021 och hans program hyllades för sitt mänskliggörande av unga som hamnar i våldsspiraler. Programmet byggde på ett utdrag ur det som nu blir hans debutbok.

Mycket starkt resultat för Stiftelsen Natur & Kultur 202128.3.2022 09:09:56 CEST | Pressmeddelande

Stiftelsen Natur & Kultur redovisar en omsättning på 407 miljoner kronor och ett resultat på 142 miljoner kronor för 2021, en resultatökning med 117 miljoner jämfört med 2020. Det är det goda utfallet för finansverksamheten och det mycket fina resultatet för förlagsverksamheten som bidrar till den positiva resultatutvecklingen. Det stärker stiftelsen i fortsatta satsningar, både på förlaget och på utdelningen av priser, stipendier och stöd för att stärka röster i det demokratiska samtalet.

Häxprocesserna i blixtbelysning när Ulrika Kärnborg debuterar som barnboksförfattare25.3.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Idag debuterar Ulrika Kärnborg som barn- och ungdomsförfattare med en skönlitterär roman om häxprocesserna i Älvdalen under 1600-talet – en turbulent tid där ny forskning visat att barn ofta hade en nyckelroll som angivare. I år är det 300 år sedan den sista häxbränningen genomfördes i Norden. "Nattflygare" är den första delen i "Stormens döttrar", en serie fristående berättelser om flickor i historiska brytningstider.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum