Aleris

Ny barnmorskemottagning öppnar i Nacka

Dela

Ny barnmorskemottagning ska öka tillgängligheten i Region Stockholm. BB Stockholm Family, en del av Aleris, öppnar sin fjärde barnmorskemottagning den första september i Sickla, Nacka.

Ny barnmorskemottagning öppnar i Nacka FOTO: Aleris
Ny barnmorskemottagning öppnar i Nacka FOTO: Aleris

BB Stockholm Family Sickla kommer att erbjuda professionell vård av gravida, rådgivning vid preventivmedel, cellprovtagning, fosterdiagnostik och NIPT- non invasive prenatal test. Den nyöppnade barnmorskemottagningen kommer att förbättra tillgängligheten med att också erbjuda fysiska och digitala kurser.

— Vi är väldigt glada att vi kan komma närmare Nacka och värmdöborna och öka tillgängligheten för gravida genom vår nya mottagning i Sickla, säger Åsa Wijkström, nytillträdd VD på BB Stockholm.

På BB Stockholm Family Sickla kommer sex barnmorskor och en undersköterska ta emot upp till 600 gravida under ett år. Läkare finns på plats varje vecka.

Nybyggda lokaler

BB Stockholm Family Sickla flyttar in i ett helt nybyggt hus i Sickla och blir en del av ett större vårdkluster lokaliserat i samma byggnad. Lokalerna har specialanpassats för verksamheten. Mottagningen ligger i direkt anslutning till buss, tvärbana och Saltsjöbanan.

— Vi är mycket glada över att det öppnas en barnmorskemottagning i Sickla. Det är viktigt att tillgängligheten för gravida är god och nu ökar den med en ny barnmorskemottagning i Sickla. Det ger Stockholms kvinnor en större möjlighet att välja en mottagning de själva är bekväma med, säger Lars Rådén (M), ordförande i avtalsutskottet.

Unik vårdmodell

BB Stockholm bedriver sin verksamhet utefter en unik vårdmodell och har som enda privata vårdföretag i Sverige hela vårdkedjan under en och samma verksamhet. Ungdomsmottagning, barnmorskemottagning på fyra platser, förlossning med antenatalvård, BB på Danderyds sjukhus, amningsmottagning och barnavårdscentral.

— Jag är otroligt glad över att vi öppnar en barnmorskemottagning i Sickla. Det kommer att öka tillgängligheten för fler kvinnor, säger Efva Lagerstedt, biträdande divisionschef Aleris sjukvård Sverige.

Samtidigt som öppnandet av BB Stockholm Family Sickla tillträder Åsa Wijkström som ny VD för BB Stockholm. Åsa har en lång bakgrund inom vården och kommer närmast som verksamhetschef på Karolinska Universitetssjukhuset.

Om BB Stockholm

BB Stockholm bedriver verksamhet inom hälso- och sjukvård under graviditet, barnafödande och barnhälsovård samt preventivmedelsrådgivning, cytologisk provtagning samt en ungdomsmottagning. Verksamheten samägs av Aleris och Danderyds Sjukhus.

Statistik (2019)

  • Antal gravida i Region Stockholm, cirka 30 000
  • Antalet födslar på BB Stockholm, 3 984
  • Antalet preventivmedelsrådgivning inom BB Stockholm, 6 984 stycken
  • Antalet cytologiska provtagningar inom BB Stockholm, 6 039 stycken

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ny barnmorskemottagning öppnar i Nacka FOTO: Aleris
Ny barnmorskemottagning öppnar i Nacka FOTO: Aleris
Ladda ned bild
Åsa Wijkström, nytillträdd VD på BB Stockholm FOTO: Aleris
Åsa Wijkström, nytillträdd VD på BB Stockholm FOTO: Aleris
Ladda ned bild
Efva Lagerstedt, biträdande divisionschef Aleris sjukvård Sverige FOTO: Aleris
Efva Lagerstedt, biträdande divisionschef Aleris sjukvård Sverige FOTO: Aleris
Ladda ned bild
Lars Rådén (M), ordförande i avtalsutskottet
Lars Rådén (M), ordförande i avtalsutskottet
Ladda ned bild

Länkar

Om

Aleris är ett av Skandinaviens ledande privata vårdföretag. Vi bedriver specialistsjukvård och diagnostik på närmare 130 platser i Sverige, Norge och Danmark. Våra 4 700 medarbetare går till arbetet varje dag för att ge patienter och uppdragsgivare en nära och tillgänglig specialistvård med hög kvalitet.

Följ Aleris

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aleris

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum