Umeå kommun

Ny båtbrygga på Norrbyskär

Dela

Kommunfullmäktige i Umeå kommun beviljar fritidsnämnden 3 miljoner kronor för investering i en ny brygga på Norrbyskär. Syftet är att skapa nya möjligheter för båtägare att angöra.

– Den gamla ångbåtsbryggan är nu obrukbar och för att det ska vara möjligt att besöka Norrbyskär med fritidsbåt i sommar är det viktigt att vi gör den här investeringen. Det är också en investering som genomförs för att skapa en mer långsiktig lösning för båtlivet och för tillgängligheten på ön, säger Hans Lindberg (S), kommunstyrelsens ordförande, Umeå kommun.

För att utveckla Norrbyskär som besöksmål har en arbetsgrupp bestående av representanter från Umeå kommun samt representanter från båtlivet kartlagt behov och utvecklingsmöjligheter på Norrbyskär.

Den befintliga ångbåtsbryggan bedöms vara obrukbar och farlig, vilket medför behov av en ny lösning för båtlivet redan år 2021. Den nya bryggan blir en pontonbrygga för besökare, som placeras vid Kalmaren. Investeringen planeras i tre etapper, där den första etappen genomförs i år. År 2022 genomförs etapp 2 och år 2023 etapp 3, då investeringen slutförs. Det belopp som äskats och beviljas avser den totala investeringen.

– Norrbyskär är ett viktigt besöksmål, och vi måste prioritera detta mer. En ny brygga är ett första steg i detta och vi välkomnar dagens beslut, säger Anders Ågren (M), kommunalråd, Umeå kommun.

Mer information:
Hans Lindberg (S)
ordförande
kommunstyrelsen
Umeå kommun
070-589 01 66
hans.lindberg@umea.se

Anders Ågren (M)
vice ordförande
kommunstyrelsen
Umeå kommun
070-341 67 64
anders.agren@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum