Ny blogg ska bromsa psykisk ohälsa kopplat till sociala medier

Dela

Med bloggen Just Like Me vill grundaren Magnus Brynestam uppmärksamma och motverka psykisk ohälsa kopplat till sociala medier genom att ta följarna bakom kulisserna på det falska internet. - Vi ser just nu en ny generation växa upp i en värld där du inte blir uppmärksammad om du inte är rolig, smart eller snygg – online, säger Magnus Brynestam. Det skrämmer mig att så stor del av nätet idag är fejk, fortsätter han.

I bloggen avslöjas bland annat hur kändisar, bloggare och andra nätprofiler ofta använder program och botar för att få fler följare. Bloggen tar också upp retuscheringstekniker och algoritmer som används i sociala medier. Och hur vi lockas att visa upp en sida av oss själva som inte stämmer överens med verkligheten.

- Folk på Instagram är inte som de utger sig för att vara. De visar upp höjdpunkterna i sina liv. Konsekvensen blir att allt fler väljer att försöka matcha falska ideal. Något som kan leda till ångest, nedstämdhet och depression, säger Magnus Brynestam.

Namnet Just Like Me har dubbel betydelse. Dels symboliserar det den uppmärksamhet som så många söker genom sociala medier men också en längtan av att bli omtyckt för den man verkligen är.

Brynestam har under 22 år hjälpt både världsstjärnor och storföretag med digital marknadsföring och har även en bakgrund som modefotograf. Som en del av arbetet kommer han föreläsa om psykisk ohälsa kopplat till sociala medier.

-Att se ungdomar, artister, modeller och bloggare slita för att bemöta näthat och de förväntningar som de känner från omvärlden känns fruktansvärt, säger Magnus Brynestam. Det här är mitt sätt att göra skillnad, avslutar han.

Bloggen öppnades 1 maj 2018 och finns på adressen http://justlikeme.se

Läs bloggens manifest http://justlikeme.se/sociala-medier-paverkan/

För mer information

Magnus Brynestam
Tel 0709-656463
magnus@justlikeme.se

Bloggen Just Like Me

Nyckelord

Kontakter

Magnus Brynestam

Tel 0709-656463
magnus@justlikeme.se

Länkar

Om

Magnus Brynestam
Hantverkaregatan 35A
37135 Karlskrona

http://justlikeme.se

Följ Magnus Brynestam

Abonnera på våra pressmeddelanden.