Växjö stift

Ny bok för reflektion om integration

Dela

På onsdag kl. 15.30, på Östrabo, släpps boken "Gudsrikets gränser - en bok som integrerar", av Sofia Devall. Med bakgrund i ett integrationsprojekt i Växjö stift vill boken skapa fördjupad förståelse för hur stiftets församlingar kan arbeta med integration och reflektera kring gränser och identitet.

Boken utgör finalen för Växjö stifts projekt "Integrationsfrämjarna". Boken ska bidra till fördjupad förståelse och ökat engagemang för utsatta människor som flytt sina hemländer, genom reflektion kring olikheter, gränser och identitet. Det finns dessutom en verktygslåda som ska hjälpa Svenska kyrkans församlingar i Växjö stift i arbetet med integration och möten med flyktingar.

I samband med att boken släpps blir det även vernissage med tolv tavlor som utgör bokens illustrationer, gjorda av ölandskonstnären Marlene Lindmark. Boksläpp och vernissage sker i Trädgårdssalongen på Östrabo på onsdag 20 mars kl. 15.30. Medverkar gör, förutom författaren Sofia Devall och illustratören Marlene Lindmark, även biskop Fredrik Modéus, som har skrivit förordet, projektledaren Jonas Löhnn och andra som har varit involverade i projektet.

- Vi hoppas att boken bidrar till reflektioner som påverkar värderingar och kanske gör någon mer motiverad till engagemang. Boken leder vidare till den verktygslåda som har kommit till som svar på frågor och behov som vi har uppmärksammats på av församlingsaktiva, säger projektledaren Jonas Löhnn.

Boken kommer inte att finnas till försäljning. I tryckt format kommer den bland annat att distribueras till alla stiftets församlingar. Man kommer även kunna ladda ner den som ljudbok, inläst av Angela Kovacs, eller e-bok via Växjö stifts webbsida. Verktygen i verktygslådan är ämnade för Svenska kyrkans församlingar i Växjö stift, men är även användbara i andra sammanhang.

Media är välkomna till Östrabo på onsdag kl. 15.30!

Om projektet Integrationsfrämjarna

Från oktober 2016 till juli 2018 arbetade sju integrationsfrämjare med att stötta stiftets församlingar i det ideella arbetet med asylsökande och nyanlända. Projektet finansierades av Svenska kyrkan på nationell nivå, som en del i arbetet med asylsökande och flyktingar. 

Kontakter

Bilder

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum