Storstad

NY BOK: Köttkonflikt i ny spänningsthriller

Dela

I dag, den 10 augusti 2021 släpps Tystad hjälte – en filmiskt beskriven berättelse om den 30-åriga Jenny Furtado, som blir besatt av en konstig köttbit…

Johan Paulsen
Johan Paulsen

Det är skådespelaren Johan Paulsen, känd från bland annat Beck (2016) och Äkta människor (2012) som står bakom den ovanliga historien.

Varför har du skrivit Tystad hjälte?

– Jag kunde inte släppa tanken på vad som kunde ha hänt Jenny i den här situationen. Nu ska jag inte avslöja exakt vad det är, men det handlar om hur en liten detalj kan driva en människas vilja framåt - rakt in i ett pågående drama, säger han.

Hur kom det sig att du började skriva på just den här historien?

– Jag har en passion för att berätta historier.  Det intressanta med livsmedelsinspektörer är att de gör ett jätteviktigt jobb som nästan ingen tänker på. Och att om någon tycker något så är det restuarangägare som är förbannade för att de får en anmärkning. Det är som att vara mittback i fotboll. Ganska otacksamt, säger han.

Boken är författad i Johan Paulsens hus på Käringön i den göteborgska skärgården, en plats som varit extra säker under pandemiåret. Hit måste man nämligen ta man ta sig med båt. Han har under våren arbetat med ljuddramat, som släpps först under hösten 2021. I ljuddramat spelar han alla rollerna i boken själv.

– Det var roligt att få agera alla karaktärerna själv hemma i min studio. Ibland blev jag snurrig i huvudet och fick ta en paus, säger han.

Handlingen i korthet

30-åriga Jenny Furtado tar ett jobb som livsmedelsinspektör i ett förtvivlat försök att styra upp sitt liv. Men istället slungas hon in i konsekvenserna av att en svensk myndighet slarvat med hemligstämplad information. Data som utnyttjas av onda krafter under ett mardrömslikt angrepp på Stockholm.

Om författaren
Johan Paulsen är manusförfattare, film- och teaterskådespelare, regissör och romanförfattare. Tystad hjälte är Johan Paulsens debutroman.


Jag vill läsa mer om författaren Johan Paulsen.


Jag vill läsa en intervju med författaren Johan Paulsen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Johan Paulsen
Johan Paulsen
Ladda ned bild
Tystad hjälte Johan Paulsen
Tystad hjälte Johan Paulsen
Ladda ned bild

Länkar

Om

Storstad
Storstad
Prästgatan 36
11129 Stockholm

0728376761http://www.storstadmedieproduktion.se

Vi är storytellers! 

Det var en gång två personer som älskade att läsa, skriva och lyssna på bra berättelser. 

Då upptäckte de att många andra delade deras passion för att ta del av ett bra litteratur. 

De båda kom därför på att de kunde använda sin kunskap inom medieproduktion för att kunna hjälpa andra att få chans att uppleva en bra story. 

Vips, så hade de nu gett ut två verk. 

Ja, jag vill läsa mer om Storstad förlag. 

Följ Storstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Storstad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum