Storstad

NY BOK: Köttkonflikt i ny spänningsthriller

Dela

I dag, den 11 augusti 2021 släpps Tystad hjälte – en filmiskt beskriven berättelse om den 30-åriga Jenny Furtado, som blir besatt av en konstig köttbit...

Det är en deckare som undersöker vad som hade hänt i fall personuppgifter läcker ut och hamnar i orätta händer. Inspirationen kommer från den verkliga händelsen som uppdagades 2017 hos Transportstyrelsen, där viktiga uppgifter läckte utanför Sveriges gränser på grund av säkerhetsbrister i it-strukturen. 

Det är skådespelaren Johan Paulsen, känd från bland annat Beck (2016) och Äkta människor (2012) som står bakom den ovanliga historien.

Varför har du skrivit Tystad hjälte?

– Jag kunde inte släppa tanken på vad som kunde ha hänt Jenny i den här situationen. Nu ska jag inte avslöja exakt vad det är, men det handlar om hur en liten detalj kan driva en människas vilja framåt - rakt in i ett pågående drama, säger han.

Du är ju skådespelare, varför började du skriva en thriller?
– Jag har en passion för att berätta historier. Det intressanta med livsmedelsinspektörer är att de gör ett jätteviktigt jobb som nästan ingen tänker på. Och att om någon tycker något så är det restuarangägare som är förbannade för att de får en anmärkning. Ganska otacksamt, säger han.

Boken är författad i Johan Paulsens hus på Käringön i den bohusländska skärgården, en plats som varit extra säker under pandemiåret. Hit måste man nämligen ta man ta sig med båt. Han har under våren arbetat med ljuddramat, som släpps först under hösten 2021. I ljuddramat spelar han alla rollerna i boken själv.

– Det var roligt att få agera alla karaktärerna själv hemma i min studio. Ibland blev jag snurrig i huvudet och fick ta en paus, säger han.

Handlingen i korthet

30-åriga Jenny Furtado tar ett jobb som livsmedelsinspektör i ett förtvivlat försök att styra upp sitt liv. Men istället slungas hon in i konsekvenserna av att en svensk myndighet slarvat med hemligstämplad information. Data som utnyttjas av onda krafter under ett mardrömslikt angrepp på Stockholm.

Om författaren
Johan Paulsen är manusförfattare, film- och teaterskådespelare, regissör och romanförfattare. Tystad hjälte är Johan Paulsens debutroman.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Johan Paulsen Tystad hjälte
Johan Paulsen Tystad hjälte
Ladda ned bild
Tystad hjälte Johan Paulsen
Tystad hjälte Johan Paulsen
Ladda ned bild

Länkar

Om

Storstad
Storstad
Prästgatan 36
11129 Stockholm

0728376761http://www.storstadmedieproduktion.se

Storstad har skapat berättelser i världsklass sedan 2014.

2021 startar vi egen publishingverksamhet, Storstad förlag.  

www.storstadmedieproduktion.se

 

Följ Storstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Storstad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum