Försäkringskassan

Ny chef för avdelningen analys och prognos på Försäkringskassan

Dela

Gabriella Bremberg har utsetts till ny försäkringsdirektör för avdelningen för analys och prognos på Försäkringskassan. Hon kommer närmast från Skolinspektionen, där hon haft motsvarande roll.

– Jag är väldigt glad att jag fått detta uppdrag. Det känns spännande att få möjligheten att arbeta med analyser på ett område som är viktigt för så många människor. Det är lätt att känna starkt engagemang, säger Gabriella Bremberg.

Avdelningen för analys och prognos har idag ungefär 90 medarbetare. Den är uppdelad i fem verksamhetsområden som producerar kunskapsunderlag i form av statistik, lednings- och beslutsstödsinformation, utgifts- och ärendevolymprognoser samt analyser och utvärderingar av socialförsäkringen och dess administration. Kunskapen används både internt inom Försäkringskassan och av externa mottagare som regeringen, expertmyndigheter, forskare och media.

Försäkringskassan är en officiell statistikmyndighet och avdelningen ansvarar för att förvalta landets näst största statistikdatabas.

– Det är en central roll och viktig uppgift som avdelningen har. Vi tar fram underlag som ligger till grund för politiska beslut och i förlängningen välfärdssystemets utformning.  Underlagen är också en viktig komponent för Försäkringskassas interna arbete och en väl fungerande verksamhet. Det är därför viktigt för mig att ha ett starkt fokus på mottagarnas behov, säger Gabriella Bremberg.

Gabriella Bremberg börjar sin tjänst efter sommaren.

– Jag är glad över att ha rekryterat Gabriella, som med sin erfarenhet och kompetens kommer att vara en stor tillgång för arbetet på Försäkringskassan. Vi har tidigare arbetat tillsammans på flera olika myndigheter, och jag känner henne som en mycket kompetent person, säger Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler.

Gabriella Bremberg efterträder Laura Hartman, som slutade på Försäkringskassan i februari. 

Bilder

Gabriella Bremberg
Gabriella Bremberg
Ladda ned bild

Länkar

Om

Följ Försäkringskassan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

Försäkringskassan föreslår översyn av aktivitetsersättning vid förlängd skolgång18.10.2018 13:00Pressmeddelande

Om en person på grund av en funktionsnedsättning behöver längre tid på sig att bli klar med skolan kan denne vara berättigad till aktivitetsersättning vid förlängd skolgång. En förmån som idag hanteras av Försäkringskassan. I en ny socialförsäkringsrapport föreslås en översyn som bland annat tittar på vilken myndighet som är bäst lämpad att administrera ersättningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum