Jönköpings kommun

Ny chef för kulturproduktion vill skapa spännande utbud för medborgarna

Dela

Nu är det klart att Truels Olin blir ny chef för enheten kulturproduktion på kultur- och fritidsförvaltningen i Jönköpings kommun. Truels har en bakgrund som konstnär och konstvetare och valde tidigt att utanför sitt konstnärskap ägna sig åt arbete inom offentlig kulturverksamhet. Han tillträder sin tjänst den 1 januari, 2022.

– Jag ser mycket fram emot min nya tjänst i Jönköpings kommun där jag tillsammans med kollegor, medarbetare och det fria kulturlivet vill skapa ett spännande, attraktivt och kreativt kulturutbud för medborgarna. Min drivkraft är att förena konstnärlig kvalité med bred exponering och öppenhet så att konsten och kulturen blir tydlig och väl synlig folkbildning i den samtida samhällsstrukturen, säger Truels Olin tillträdande enhetschef.

Truels Olin har arbetat på flera kulturinstitutioner och kulturförvaltningar runt om i Sverige parallellt med internationella kulturprojekt. Det gör att han har en gedigen och bred erfarenhet och förankring i både det nationella och internationella kulturlivet, samt ett stort kontaktnät med olika kulturinstitutioner, finansiärer, berörda myndigheter och fria kulturutövare.

Under de senaste 15 åren har Truels Olin bland annat arbetat som konst och kulturchef i Katrineholms kommun, chef för Arbetets museums publika enhet, verksamhetschef kulturscener och tillförordnad utvecklingschef kultur och ungdom i Linköpings kommun.

Nyckelord

Kontakter

Truels Olin
Tfn. 0704580430
E-post. truels.olin@telia.com

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 143 400 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum