Uppsala kommun

Ny chef inom Stadsbyggnadsförvaltningen

Dela

Annila Bexelius har från 1 september utsetts till ny avdelningschef för gata, park, natur inom Stadsbyggnadsförvaltningen i Uppsala kommun.

Annila Bexelius har tidigare varit områdeschef inom avdelningen och tillförordnad sen i våras under pågående rekryteringsprocess. Innan hon kom till Uppsala var hon teknisk chef i Östhammars kommun. Annila Bexelius har en mycket gedigen ledarkompetens som förvaltningschef kombinerat med bred kompetens inom såväl gata, park, natur som stadsbyggnad och kommunal teknik.

- Det ska bli väldigt roligt att få vara delaktig i Uppsalas fortsatta stadsutveckling, det är en spännande och fantastiskt rolig möjlighet, säger hon.

Ledarskapsfrågorna driver henne, och då särskilt att leda medarbetare i förändring, i en politiskt styrd organisation och med en verksamhet i ständig utveckling. När det gäller Uppsalas fortsatta utveckling har hon bilden klar för sig.
- Uppsala ska vara en trygg stad där stadsrummet används av alla. Där människor som bor här använder parker och andra offentliga platser som en del av sitt vardagsrum.

Som chef vill hon vara med och bidra till ett tryggt, klimatsmart och hållbart samhälle. Ett samhälle som byggs för framtiden, som värnar det offentliga rummet och som är inkluderande.

Nyckelord

Kontakter

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Uppsalas grundskolor deltar i nytt projekt om digitalt lärande genom testbäddar20.11.2019 14:42:52 CETPressmeddelande

Nu står det klart att ett banbrytande nationellt projektet med skolor, utbildningsaktörer, forskare och entreprenörer inom digitalt lärande får finansiering av Vinnova. Projektet, som leds av Nacka kommun, ska testa, utveckla och utvärdera digital teknologi för lärande tillsammans med entreprenörer, lärare och studenter. Projektet pågår i två år och har en budget på 14 miljoner varav Vinnova finansierar med 6,9 miljoner.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum