Ny chefredaktör för Aktuell Hållbarhet

Dela

Ylva Bergman tar över som ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Aktuell Hållbarhet. Bergman har lång erfarenhet av redaktionella ledaruppdrag med titlar i transformation. – Ylva Bergman har med starkt engagemang framgångsrikt visat vägen för flera olika redaktioner inom nischade områden. Vi ser fram emot att välkomna henne och tillsammans med redaktionen utveckla hållbarhetsjournalistiken på branschens viktigaste bevakare, säger Christina Kennedy, redaktionell chef för Di-gruppens branschtitlar.

Ylva Bergman har arbetat som journalist och redaktör sedan 80-talet. Hon arbetade i många år på Aftonbladet och som redaktionell chef sedan början av 2000-talet, bland annat som chefredaktör för Ottar, Senioren och Omvärlden. Hon kommer närmast från en chefsroll på nyhetsmagasinet Syre.


– Det känns mycket spännande. Aktuell Hållbarhet har en viktig roll att spela för omställningen till en mer hållbar planet och riktar sig till nyckelspelare inom företag och samhällssektorer som just nu driver den omställningen, säger Ylva Bergman och fortsätter:

– Det händer redan mycket inom näringsliv och offentlig sektor. Men stora utmaningar kvarstår. Aktuell Hållbarhet kommer fortsätta bevaka, granska och inspirera de som står mitt i förändringen. Den resan vill jag vara med om och bidra till att  perspektiven breddas.


Aktuell Hållbarhet är Sveriges ledande branschbevakare inom hållbarhet för proffs och beslutsfattare. Titeln har haft stor tillväxt de senaste åren och journalistiken präglas av högt tempo, att vara först med det viktigaste och tydligt nyttofokus, genom exempelvis regelbundna rankningar, granskningar och kartläggningar.

Under varumärket genomförs också årligen ett flertal stora event som exempelvis Hållbar kommun, Byggforum, Klimateffekter, Hållbart näringsliv samt ett 100-tal utbildningar.
Aktuell Hållbarhet är den självklara arenan och plattformen för omvärldsbevakning, kompetensutveckling och nätverkande.


För mer information, vänligen kontakta:

  • Ylva Bergman, tillträdande chefredaktör, Aktuell Hållbarhet, tfn +46 70-300 75 97
  • Christina Kennedy, redaktionell chef, Di-gruppens branschredaktioner, tfn +46 702-996 040

Om

Bonnier News är ett av Sveriges ledande mediehus och når över tre miljoner användare varje dag. Di-gruppen är ett affärsområde inom Bonnier News och samlar de svenska medieverksamheter som riktar sig mot olika branscher.

Dagens industri är den största titeln i gruppen, som kompletteras av totalt 18 branschtitlar: Resumé, Dagens Media, Dagens Medicin, Dagens Samhälle, Byggindustrin, Fastighetsnytt, Market, Dagligvarunytt och Aktuell Hållbarhet. Till gruppen hör också nischtitlarna Pensioner & Förmåner, Fond & Bank, Energimarknaden, Risk & Försäkring, Läkemedelsmarknaden, Apoteksmarknaden, och Digital Hälsa. Även Privata Affärer och Placeringsguiden hör till Di-gruppen.

 

Följ Dagens industri

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dagens industri

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum