Trafikverket

Ny cykelbana knyter ihop Rydet med Rottne

Dela

Trafikverket ska bygga en ny gång- och cykelväg utmed väg 892 från Rydet till Rottne och utmed väg 897 vid Rottne. Syftet är att öka trafiksäkerheten för oskyddade trafikanter och för att det ska bli lättare att komma fram på ett miljövänligt sätt.

Sedan efter påsk har ett körfält mellan Rydet och Rottne varit avstängt. Från och med vecka 17 kommer vägen att stängas av helt under 10 veckor. Motorfordon leds om via väg 880, väg 897 och väg 890.

– Under avstängningen kommer trafikanter fortfarande kunna gå eller cykla mellan Rydet och Rottne. Om du kör bil så får du dock räkna med att din resa tar längre tid än vanligt, säger Matilda Virefjäll, projektledare på Trafikverket.

Projektet omfattar en gång- och cykelväg utmed väg 892 från Rydet till cirkulationsplatsen där väg 897 ansluter vid Rottne och vidare norrut längs väg 897 till den befintliga gång- och cykelporten. Arbetet beräknas vara klart i augusti och samfinansieras med Växjö kommun.

Kommunen bygger parallellt

Inom kort börjar Växjö kommun bygga ny gång- och cykelväg genom Rottne centrum till rondellen på Växjövägen. Arbetet pågår fram till sommaren 2018.

Nyckelord

Kontakter

För mer information
Matilda Virefjäll, projektledare Trafikverket, 010-123 23 47
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 8000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Nu startar ombyggnationen av gångbron mellan Södermalm och Munkbrohamnen13.5.2019 08:12:00 CESTPressmeddelande

Gångbron mellan Södermalm och Munkbrohamnen kommer att vara helt avstängd från och med onsdagen den 15 maj till och med torsdagen den 31 oktober. Anledningen är att Trafikverket utför ett omfattande underhållsarbete på järnvägsbron över Söderström, vilket även påverkar gångbron som kommer att rivas och ersättas med en ny. Slutresultatet blir en bro med förbättrad miljö för gångtrafikanter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum