FN:s World Food Programme (WFP)

Ny digital karta visar den förödande påverkan av COVID-19 på skolemåltider runt om i världen

Dela

ROM – En banbrytande karta som visar hur COVID-19 pandemin stör barns skolmåltider kommer att lanseras idag av FN:s World Food Programme (WFP).

Foto: WFP/Badre Bahaji
Foto: WFP/Badre Bahaji

Kartan – Global Monitoring of School Meals during COVID-19 School Closures – erbjuder dagliga skärmbaserade uppdateringar om skolstängningar och antalet barn som på grund av dem inte längre tar emot skolmåltider.

Utöver att visa globala totalsummor visar kartan hur många barn som påverkas i varje land, med data i realtid som indikerar både skalan av utmaningarna samt behovet av lösningar.

Enligt den senaste datan saknar för nuvarande 364 miljoner skolbarn tillgång till skolmåltider som de är beroende av. Delvis eller landsomfattande stängningar av skolor har rapporterats i 48 länder där WFP implementerar skolmåltidsprogram. Det innebär att nästan 11 miljoner barn inte längre tar emot WFP:s skolmåltider – och denna siffra väntas stiga under kommande dagar och veckor.

”Den här kartan ger oss en ögonblicksbild av den fruktansvärda påverkan som viruset har på välmåendet av miljontals skolbarn och deras familjer runt om i världen”, sade Carmen Burbano, Direktör för WFP:s Skolmåltidsprogram. ”Vi arbetar med partners, som inkluderar UNICEF, för att hitta lösningar som säkerställer att barn fortsätter att ta emot det stöd de så desperat behöver medan skolor fortsätter att vara stängda under epidemin.”

För att begära en intervju med Carmen Burbano: mejla Sandra Hittmeyer via sandra.hittmeyer@wfp.org

Ladda ner video av WFP:s skolmåltidsprogram.

Ladda ner bilder av WFP:s skolmåltidsprogram.

WFP:s hemsida om skolmåltidsrogram.

Följ oss på Twitter: @wfp_se, @wfp_media

Läs mer om WFP på vår svenska hemsida: sv.wfp.org

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: WFP/Badre Bahaji
Foto: WFP/Badre Bahaji
Ladda ned bild
Foto: WFP/Debora Bonel
Foto: WFP/Debora Bonel
Ladda ned bild
Foto: WFP/Hugh Rutherford
Foto: WFP/Hugh Rutherford
Ladda ned bild
Foto: WFP/Giulio d'Adamo
Foto: WFP/Giulio d'Adamo
Ladda ned bild
Foto: WFP/Davinah Nabirye
Foto: WFP/Davinah Nabirye
Ladda ned bild

Länkar

Om

FN:s World Food Programme (WFP)
FN:s World Food Programme (WFP)http://sv.wfp.org/

FN:s World Food Programme är världens största humanitära organisation som räddar liv i katastrofer, bygger välstånd och stöder en hållbar framtid för människor som återhämtar sig från konflikter, katastrofer och inverkan av klimatförändringar.

Sverige är en av de viktigaste givarna av kärnbidrag till WFP. Det stöd som ges som kärnbidrag ger WFP flexibilitet och gör det möjligt för WFP att agera snabbt och effektivt när katastrofer inträffar. Kärnbidraget hjälper även WFP att finansiera försummade kriser och säkerställa att hjälpen når fram till de som behöver den som mest.

Följ FN:s World Food Programme (WFP)

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från FN:s World Food Programme (WFP)

Chefen för FN:s World Food Programme utlovar stöd till Libanon och dess befolkning då landet drabbas av flertalet kriser12.8.2020 17:21:32 CESTPressmeddelande

Beirut/Köpenhamn – FN:s World Food Programme (WFP:s) verkställande direktör David Beasley annonserade idag att organisationen kommer sända 17 500 ton vetemjöl och ett tremånaders förråd av vete till Libanon för att hjälpa till att fylla på landets egna livsmedelsreserver. Detta är en del av ett snabbt logistiskt arbete som också kommer omfatta att sätta upp lagerlokaler och mobila förvaringsplatser för spannmål.

FN:s WORLD FOOD PROGRAMME SKA STÖDJA DET STÖRSTA ANTALET HUNGRIGA MÄNNISKOR NÅGONSIN DÅ CORONAVIRUSET RUINERAR FATTIGA LÄNDER29.6.2020 16:44:48 CESTPressmeddelande

ROM/KÖPENHAMN – FN:s World Food Programme (WFP) annonserade idag en brant ökning i antalet hungriga människor som organisationen planerar att hjälpa runt om i världen, då de förödande socioekonomiska effekterna av COVID-19-pandemin förskjuter miljontals fler människor i låg- och medelinkomstländer in i en situation där de upplever en otryggad livsmedelsförsörjning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum