Tekniska verken i Linköping

Ny digital plattform visar Tekniska verkens hållbara arbete 2020

Dela

I samband med Tekniska verkens årsstämma igår (torsdag 20 april) släpptes "Året som gått", en ny digital plattform som presenterar utvalda delar från Hållbarhets- och Årsredovisningen, samlat i ett scrollvänligt format.

"Året som gått" visa Tekniska verkens hållbara höjdpunkter under året, där finns också vd Charlotta Sund tillsammans med flera medarbetare som reflekterar över 2020 och det hållbara arbete som gjorts under det speciella året. Trots pandemin har Tekniska verken fortsatt investera i hållbara lösningar som exempelvis Linköpings första solcellspark, nya smarta elmätare hos kunderna, en faunapassage vid Nykvarn och mycket mer.

- 2020 har varit ett väldigt speciellt år på många sätt. Under ”Coronaåret” har vårt största fokus legat på att hålla igång vår produktion och se till att minska risken för smittspridning bland våra medarbetare. Trots de stora utmaningar som pandemin har inneburit, har det inte hindrat oss från att fortsätta jobba mot vår vision. Det är häftigt att det som vi jobbar med, på det globalt sett lilla lokala/regionala bolaget Tekniska verken, faktiskt har en stor påverkan globalt och vi är med och bidrar till att uppnå FN:s Globala mål, säger Charlotta Sund, vd och koncernchef för Tekniska verken i Linköping.

På den nya digitala plattformen finns också Årsredovisningen och Hållbarhetsredovisningen som uppfyller fastställda GRI- och lagkrav. Dessa finns nedladdningsbara här.

För mer information kontakta gärna: 
Charlotta Sund, vd och koncernchef, Tekniska verken i Linköping, 013-30 86 50
charlotta.sund@tekniskaverken.se

Nyckelord

Bilder

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken-koncernen bygger världens mest resurseffektiva region genom att erbjuda smarta och effektiva lösningar som förenklar våra
211 000 privat- och företagskunders vardag. Tillsammans med våra kunder tar vi hand om och nyttjar jordens resurser på ett bättre sätt, med mer nytta och mindre påverkan på miljön. Vi erbjuder tjänster inom elnät och elhandel, avfall, biogas, effektiva energilösningar, vatten och avlopp, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband, belysning och laddlösningar. 
 
Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se
 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

Tekniska verken och Hydroc utvecklar ny teknik för värmelagring vid Vallastaden9.7.2021 11:12:33 CEST | Pressmeddelande

Tekniska verken i Linköping har, precis som många andra fjärrvärmebolag, ett överskott av värmeenergi under sommaren. Överskottsenergin skulle kunna användas på vintern, under förutsättning att den kan sparas utan för stora förluster. Nu undersöker Tekniska verken och Hydroc Energy Storage AB möjligheten till en pilotanläggning för att lagra termisk energi i berggrunden, i anslutning till Vallastaden i Linköping.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum