Studentlitteratur AB

Ny digital studieplattform hjälper studenter klara studierna

Dela

Nu lanseras den nya digitala studieplattformen Studora – ett digitalt studierum där studenter på universitet och högskolor erbjuds kurslitteratur tillsammans med kompletterande studieverktyg såsom poddar, kapitelsammanfattningar och filmer, som hjälper dem att klara sina studier. Plattformen är utvecklad av Studentlitteratur, vars ambition är att samla branschens aktörer och erbjuda en helhetslösning som underlättar och förenklar lärandet för landets studenter.

Med Studora får studenterna tillgång till det de behöver, när de behöver det.
Med Studora får studenterna tillgång till det de behöver, när de behöver det.

I takt med att digitaliseringen av samhället i stort går framåt, blir också den digitala transformationen inom utbildning alltmer påtaglig. Nya undervisningsformer och studiebeteenden har etablerats och i sin senaste branschrapport konstaterar intresseorganisationen Swedish Edtech Industry att behovet av digitala tjänster för det livslånga lärandet är större än någonsin.

På den nya digitala studieplattformen Studora, som nu lanseras, kan studenterna läsa kurslitteratur digitalt, göra digitala anteckningar i och utanför e-boken, skapa egna inlärningskort och förstärka inlärningen genom bland annat kapitelsammanfattningar, poddar och filmer.

– Som Sveriges största utbildningsförlag har vi god och lång erfarenhet av att arbeta med utveckling av kurslitteratur. Med Studora, som är utvecklad i nära dialog med både studenter och lärare, vill vi underlätta vardagen för landets studenter genom att erbjuda ett digitalt och heltäckande alternativ som möter deras behov, säger Magnus Pettersson Roos, vice vd, Studentlitteratur.

På Studora betalar studenterna för kurslitteratur under den period de behöver den och får tillgång till sin produkt direkt. Här erbjuds både enskilda e-böcker och färdiga kurspaket. Varken studenter eller kursansvariga behöver längre fundera på leveranstider eller om det är rätt version, på Studora finns alltid bara de senaste upplagorna. För de som erbjuder sin kurslitteratur på plattformen kommer det vara enkelt att nå ut till landets studenter genom en och samma distributionskanal.

– Lanseringen av Studora är ett viktigt steg på resan att skapa den heltäckande digitala tjänst som Sveriges studenter behöver. Fördelarna är många för både studenter, kursansvariga och förlag. Vår ambition är att samla branschens aktörer så att Studora blir en digital plattform där studenterna får en helhetslösning som hjälper dem att klara sina studier. Vi för redan idag samtal med andra förlag som vill bidra till ett nytt, digitalt och smartare sätt för studenterna att studera. Tillsammans vill vi skapa en ännu bättre studieupplevelse och bidra till kunskapsutveckling på allra bästa sätt, avslutar Magnus Pettersson Roos.

Kontakt:
Magnus Pettersson Roos, Affärsutvecklingschef/vice VD
E-post: magnus.pettersson.roos@studentlitteratur.se
Telefon: 046-312150 eller 0765-38 21 50

Om Studora: Studora är en smart studieplattform utvecklad av Studentlitteratur med kurslitteratur och studieverktyg som hjälper studenter att klara sina studier. Tjänsten är framtagen i nära samarbete med både studenter och lärare. På Studora kan studenterna läsa kurslitteratur digitalt, göra digitala anteckningar i och utanför e-boken, skapa egna inlärningskort och förstärka inlärningen genom bland annat kapitelsammanfattningar, poddar och filmer. Allt samlas på ett ställe och studenter kan plugga enkelt och bekvämt, oavsett vilken enhet som används. För tillfället erbjuds drygt 200 e-böcker och 6 kurser lämpade för företagsekonomi, nationalekonomi och sjuksköterskeprogrammet. Studora kommer successivt att utökas med fler böcker och fler kurser inom fler ämnen. Det kommer också fler studieverktyg. www.studora.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Med Studora får studenterna tillgång till det de behöver, när de behöver det.
Med Studora får studenterna tillgång till det de behöver, när de behöver det.
Ladda ned bild
Studoras webbplats.
Studoras webbplats.
Ladda ned bild
Magnus Pettersson Roos, vVD och Affärsutvecklingschef på Studentlitteratur.
Magnus Pettersson Roos, vVD och Affärsutvecklingschef på Studentlitteratur.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Studentlitteratur AB
Studentlitteratur AB
Åkergränden 1
221 00 Lund

046-31 20 00https://www.studentlitteratur.se

Studentlitteratur AB är Sveriges ledande utbildningsförlag. I nära samverkan med företrädare för förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning, universitet och högskola samt yrkeslivet utvecklar företaget produkter som stödjer kompetensuppbyggnad längs hela kunskapsresan. Företaget, som är familjeägt, finns i Lund. Studentlitteraturkoncernen omsätter 422 miljoner kronor och har 164 anställda.

Följ Studentlitteratur AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Studentlitteratur AB

Webbutveckling för alla – nytt standardverk på svenska22.8.2022 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Behovet av webbutvecklare är stort, liksom kursutbudet. Trots detta har det saknats kurslitteratur, det var länge sedan det kom en heltäckande bok på svenska om HTML och CSS. Nu finns en modern bok, "Introduktion till HTML och CSS", skriven av Montathar Faraon, biträdande professor i informatik och forskare vid Högskolan Kristianstad, samt Lars Holmberg, doktorand vid Malmö universitet och forskare inom maskinlärande och artificiell intelligens. Båda har betydande erfarenhet av undervisning och forskning inom webbutveckling.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum