Region Uppsala

Ny direktör för Nära vård och hälsa utsedd

Dela

Louise Hamark blir ny direktör för Region Uppsalas förvaltning Nära vård och hälsa, efter ett beslut i regionstyrelsens arbetsutskott.

Louise Hamark, tillträdande förvaltningsdirektör Nära vård och hälsa
Louise Hamark, tillträdande förvaltningsdirektör Nära vård och hälsa

Nuvarande förvaltningsdirektör Torun Hall går i pension vid årsskiftet, och efterträds då av Louise Hamark, som idag är biträdande förvaltningsdirektör på Nära vård och hälsa. Louise Hamark har lång erfarenhet som läkare. Efter närmare tio år som läkare inom Region Gävleborg kom hon till Region Uppsala som distriktsläkare för tio år sedan. 2014 började hon som verksamhetschef, 2019 blev hon verksamhetsområdeschef och i februari 2020 blev hon biträdande förvaltningsdirektör.

- Till Louise Hamarks många styrkor hör att hon har bra koll på Region Uppsala som organisation, och på vår samverkan med länets kommuner och med privata aktörer. Hon är helt rätt person för att göra verkstad av det nödvändiga omställningsarbetet från en sjukhustung till en mer effektiv och nära vård, säger Emilie Orring (M), regionstyrelsens ordförande.

Louise Hamark tillträder som förvaltningsdirektör för Nära vård och hälsa den 1 januari 2023.

- Jag är verkligen glad över att ha fått detta förtroende och ser fram emot att tillsammans med chefer och medarbetare fortsätta att utveckla våra verksamheter för att möta våra patienters behov, säger Louise Hamark.

Parallellt med sina yrkesuppdrag har Louise Hamark sedan år 2018 även varit projektledare och projektägare för flera projekt inom omställningsarbetet till en effektiv och nära vård. Omställningen syftar till att göra vården mer tillgänglig för invånarna, både digitalt och fysiskt. Det förutsätter en tätare samverkan mellan olika aktörer, liksom insatser som exempel­vis fast vårdkontakt för patienten, ny teknik för effektivare arbetssätt och införandet av fler vårdnivåer.

- Jag brinner för att fortsätta omställningen till en effektiv och nära vård tillsammans med länets kommuner och våra sjukhus, säger Louise Hamark.

Kontakter

Emilie Orring (M), regionstyrelsens ordförande: 076 – 785 41 72
Louise Hamark, tillträdande förvaltningsdirektör Nära vård och hälsa: 072 - 247 03 29

Bilder

Louise Hamark, tillträdande förvaltningsdirektör Nära vård och hälsa
Louise Hamark, tillträdande förvaltningsdirektör Nära vård och hälsa
Ladda ned bild

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

Uppsnabbat från vårdstyrelsen den 21 juni21.6.2022 16:52:45 CEST | Pressmeddelande

1177 Vårdguiden på telefon får tillgång till Cosmic 1177 Vårdguiden på telefon ska få tillgång till patientjournalsystemet Cosmic, i sina kontakter med vårdsökande patienter inom Region Uppsala. Detta beslutade vårdstyrelsen vid sitt möte. Bakgrunden är att vårdstyrelsen i februari fattade ett beslut om att hälso- och sjukvårdsdirektören skulle utreda möjligheterna för att 1177 Vårdguiden på telefon ska få tillgång till Cosmic. Vid tisdagens sammanträde redovisade företaget Sirona Health Solutions sin utredning av förutsättningarna och möjligheterna för ett införande. Företagets slutsats blev att Region Uppsala omgående ska ge 1177 Vårdguiden på telefon tillgång till Cosmic, vilket också blev vårdstyrelsens beslut. Införandet kommer dock att ske i två steg. Införandet av läsbehörighet kan ske på en gång och innebär inte heller några kostnader. Införandet av en automatiserad lösning för överföring av journalanteckningar kräver dock mer utredning innan det kan bli verklighet. I denna del

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum