Socialdemokraternas PS Kansli

Ny facklig-politisk sekreterare på Socialdemokraterna

Dela

I måndags tillträdde Markus Pettersson som ny facklig-politisk sekreterare för Socialdemokraterna. Han kommer att ansvara för och driva det sammanhållna facklig-politiska arbetet mellan partiet och facken.

- Jag är oerhört glad att vi nu har med Markus i vårt valvinnarteam. Jag vet att vår samverkan med facket är en framgångsfaktor för att vinna val och i det arbetet kommer Markus spela en avgörande roll, säger Lena Rådström Baastad.

Markus Pettersson kommer senast från ett uppdrag som tf förbundsordförande på Svenska Transportarbetareförbundet. Tidigare har han bland annat arbetat som förbundssekreterare och utredningschef på förbundet, samt politisk sakkunnig för den fackliga internationalen UNI Global i Schweiz. 
 
- Partiet prioriterar nu upp det facklig-politiska arbetet och har gett mig ett tydligt mandat att se till att det blir verkstad. Mitt fokus kommer att ligga på hur vi får diskussionerna och behoven på arbetsplatserna att omsättas i reell politik och verksamhet. Mot oss står en opposition som går till frontalangrepp på svenska modellen och det är en fight vi måste ta alla dagar i veckan, säger Markus Pettersson.

Presskontakt

Peter Liljeros, 072-576 58 73, peter.liljeros@socialdemokraterna.se

Nyckelord

Om

Socialdemokraternas PS Kansli
Socialdemokraternas PS Kansli
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraternas PS Kansli

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraternas PS Kansli

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum