Norrköpings kommun

Ny film om Rådhusets historia visas under Kulturnatten+

Dela

Rådhuset i Norrköping som invigdes den 28 november 1910 bär på en spännande och intressant historia. Under Kulturnatten+ kommer det att visas en nyproducerad film om Rådhuset, vid den stora entrén som vätter ut mot Tyska torget.

– Många Norrköpingsbor vet kanske inte så mycket om Rådhusets historia eller vad som egentligen finns i byggnaden. Det är en av anledningarna till att vi brukar ha Öppet hus under Kulturnatten, så att de som är nyfikna kan få veta mer. I år när det inte är möjligt att genomföra Öppet hus på grund av rådande restriktioner har vi istället valt att visa det i en film. På det här sättet hoppas vi nå ut till många eftersom filmen visas på en plats som många passerar under Kulturnatten, säger Olle Vikmång (S), kommunstyrelsens ordförande.

I filmen som är en digital, dramatiserad rundvandring, berättas det bland annat om Gull-Olle, klockspelen, borgerliga vigslar, den svåra branden 1942 och mycket mer. Filmen är drygt fem minuter lång och visas fredag och lördag, 24-25 september, mellan kl.11:00-22:00.

– Filmen är producerad med syfte att tilltala en bred målgrupp. Oavsett om du är ung, gammal eller en historieälskare sedan tidigare. Vi är glada att kunna erbjuda en digital rundvisning av Rådhuset på ett sätt alla kan ta del av i år, och hoppas att vi nästa år kan öppna upp dörrarna för allmänheten igen, säger Maria Sayeler Behnam (S), ordförande i socialnämnden.

Filmen har producerats av Filmfinity studios.

Här kan du se filmen

Kontakt:
Olle Vikmång (S)
Titel: kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 0706- 87 15 38

Maria Sayeler Behnam (S)
Titel: ordförande i socialnämnden
Telefon: 0738-96 15 86

____________________________________________________

Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 072-597 09 00

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Satsning på utbildning i första hjälpen till psykisk hälsa11.10.2021 15:44:55 CEST | Pressinbjudan

Pandemin har bidragit till att den psykiska ohälsan har ökat bland många barn och unga. Därför kommer Norrköpings kommun under hösten att erbjuda utbildningen Mental Health First Aid (MHFA) med inriktning ungdom. Dessutom har Norrköpings kommun nu antaget en ny regional strategi för suicidprevention. Utifrån den kommer en lokal riktlinje för Norrköping nu att tas fram.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum