Svenska institutet

Ny film visar upp medborgarskapsceremonin i Stadshuset

Dela

Svenska institutet (SI) lanserar "The Swedish Ceremony", en ny film om den symboliska ceremoni där utlandsfödda får sitt nya medborgarskap i Blå hallen. I centrum står Diego, från Mexiko, som reflekterar över vädret, sina nya landsmän och deras fikavanor.

Svenska institutet lanserar en film om medborgarskapsceremonin i Stadshuset.
Svenska institutet lanserar en film om medborgarskapsceremonin i Stadshuset.

”Berätta aldrig för en svensk att du inte gillar kanelbullar, det blir konstig stämning” säger Diego i filmen. Han flyttade till Västerås för att studera, fick sedan jobb på Spotify, gick vidare till andra start-ups och har nu startat eget. Tillsammans med en vän driver han även bloggen ”An Immigrant in Sweden”, där de reflekterar över både det bra och dåliga med landet.

Den tre minuter långa filmen lanseras av Svenska institutet, som har i uppdrag att främja Sverige utomlands, och som i år bland annat ligger bakom internationellt omtalade produktioner som ”This is Sweden” och ”This is Kiruna: How to move a city”.

– Svenska institutet jobbar långsiktigt mot en ung och progressiv målgrupp och satsar starkt på digital kommunikation. Vi vill informera och engagera, så att vi på ett trovärdigt sätt kan påverka och nyansera hur Sverige uppfattas globalt, säger Jenny Ljung, chef för enheten för kommunikation på Svenska institutet.

– Vi ville visa hur Sverige firar sina nya medborgare på nationaldagen i Blå hallen – med pompa och ståt, kaffe och kanelbullar. Det är en unik ceremoni, säger Johan Sundberg, projektledare på Svenska institutet och filmens regissör.

Filmen är tillgänglig på Sveriges officiella kanal på YouTube och sprids globalt via sociala medier. 

Nyckelord

Kontakter

Jenny Ljung, chef för enheten för kommunikation, Svenska institutet, jenny.ljung@si.se, +46 (0) 84 53 79 57, 073-684 20 02

Bilder

Svenska institutet lanserar en film om medborgarskapsceremonin i Stadshuset.
Svenska institutet lanserar en film om medborgarskapsceremonin i Stadshuset.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Slottsbacken 10
111 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/

Svenska institutet är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder. www.si.se

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

Svenska institutet ger över 16 miljoner i projektstöd för att stärka mänskliga rättigheter, demokrati och yttrandefrihet3.5.2018 13:57Pressmeddelande

En mediekampanj mot könsrelaterat våld, ett initiativ för att motverka desinformation mot barn och unga och ett program för att främja dokumentärfilmvisningar med fokus på mänskliga rättigheter. Det är några av de projekt som nu får stöd för sitt arbete med att stärka mänskliga rättigheter, demokrati och yttrandefrihet. Totalt beviljar Svenska institutet, genom Creative Force, 16,5 miljoner kronor till 37 projekt i Ryssland, Turkiet, Östeuropa, Afrika samt Mellanöstern och Nordafrika.

Stockholm Forum on Gender Equality to bring together top names from more than 100 countries28.3.2018 14:47Pressmeddelande

Award-winning author Chimamanda Ngozi Adichie, Executive Director of UN Women Phumzile Mlambo-Ngcuka and human rights counsellor Colin Gonsalves are some of the 500 gender equality actors who will participate in the Stockholm Forum on Gender Equality on 15–17 April. The global forum is about strengthening women’s and girls’ rights, representation and access to resources.

Stockholm Forum on Gender Equality samlar toppnamn från över 100 länder28.3.2018 13:48Pressinbjudan

Den prisbelönta författaren Chimamanda Ngozi Adichie, UN Women-chefen Phumzile Mlambo-Ngcuka och människorättsjuristen Colin Gonsalves är några av de 500 jämställdhetsaktörer som deltar i den globala jämställdhetskonferensen Stockholm Forum on Gender Equality den 15-17 april. Konferensen handlar om att stärka kvinnors och flickors rättigheter, representation och tillgång till resurser.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum