Svenska institutet

Ny film visar upp medborgarskapsceremonin i Stadshuset

Dela

Svenska institutet (SI) lanserar "The Swedish Ceremony", en ny film om den symboliska ceremoni där utlandsfödda får sitt nya medborgarskap i Blå hallen. I centrum står Diego, från Mexiko, som reflekterar över vädret, sina nya landsmän och deras fikavanor.

Svenska institutet lanserar en film om medborgarskapsceremonin i Stadshuset.
Svenska institutet lanserar en film om medborgarskapsceremonin i Stadshuset.

”Berätta aldrig för en svensk att du inte gillar kanelbullar, det blir konstig stämning” säger Diego i filmen. Han flyttade till Västerås för att studera, fick sedan jobb på Spotify, gick vidare till andra start-ups och har nu startat eget. Tillsammans med en vän driver han även bloggen ”An Immigrant in Sweden”, där de reflekterar över både det bra och dåliga med landet.

Den tre minuter långa filmen lanseras av Svenska institutet, som har i uppdrag att främja Sverige utomlands, och som i år bland annat ligger bakom internationellt omtalade produktioner som ”This is Sweden” och ”This is Kiruna: How to move a city”.

– Svenska institutet jobbar långsiktigt mot en ung och progressiv målgrupp och satsar starkt på digital kommunikation. Vi vill informera och engagera, så att vi på ett trovärdigt sätt kan påverka och nyansera hur Sverige uppfattas globalt, säger Jenny Ljung, chef för enheten för kommunikation på Svenska institutet.

– Vi ville visa hur Sverige firar sina nya medborgare på nationaldagen i Blå hallen – med pompa och ståt, kaffe och kanelbullar. Det är en unik ceremoni, säger Johan Sundberg, projektledare på Svenska institutet och filmens regissör.

Filmen är tillgänglig på Sveriges officiella kanal på YouTube och sprids globalt via sociala medier. 

Nyckelord

Kontakter

Jenny Ljung, chef för enheten för kommunikation, Svenska institutet, jenny.ljung@si.se, +46 (0) 84 53 79 57, 073-684 20 02

Bilder

Svenska institutet lanserar en film om medborgarskapsceremonin i Stadshuset.
Svenska institutet lanserar en film om medborgarskapsceremonin i Stadshuset.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Slottsbacken 10
111 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/

Svenska institutet är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder. www.si.se

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum