Svenska institutet

Ny film visar upp medborgarskapsceremonin i Stadshuset

Dela

Svenska institutet (SI) lanserar "The Swedish Ceremony", en ny film om den symboliska ceremoni där utlandsfödda får sitt nya medborgarskap i Blå hallen. I centrum står Diego, från Mexiko, som reflekterar över vädret, sina nya landsmän och deras fikavanor.

Svenska institutet lanserar en film om medborgarskapsceremonin i Stadshuset.
Svenska institutet lanserar en film om medborgarskapsceremonin i Stadshuset.

”Berätta aldrig för en svensk att du inte gillar kanelbullar, det blir konstig stämning” säger Diego i filmen. Han flyttade till Västerås för att studera, fick sedan jobb på Spotify, gick vidare till andra start-ups och har nu startat eget. Tillsammans med en vän driver han även bloggen ”An Immigrant in Sweden”, där de reflekterar över både det bra och dåliga med landet.

Den tre minuter långa filmen lanseras av Svenska institutet, som har i uppdrag att främja Sverige utomlands, och som i år bland annat ligger bakom internationellt omtalade produktioner som ”This is Sweden” och ”This is Kiruna: How to move a city”.

– Svenska institutet jobbar långsiktigt mot en ung och progressiv målgrupp och satsar starkt på digital kommunikation. Vi vill informera och engagera, så att vi på ett trovärdigt sätt kan påverka och nyansera hur Sverige uppfattas globalt, säger Jenny Ljung, chef för enheten för kommunikation på Svenska institutet.

– Vi ville visa hur Sverige firar sina nya medborgare på nationaldagen i Blå hallen – med pompa och ståt, kaffe och kanelbullar. Det är en unik ceremoni, säger Johan Sundberg, projektledare på Svenska institutet och filmens regissör.

Filmen är tillgänglig på Sveriges officiella kanal på YouTube och sprids globalt via sociala medier. 

Nyckelord

Kontakter

Jenny Ljung, chef för enheten för kommunikation, Svenska institutet, jenny.ljung@si.se, +46 (0) 84 53 79 57, 073-684 20 02

Bilder

Svenska institutet lanserar en film om medborgarskapsceremonin i Stadshuset.
Svenska institutet lanserar en film om medborgarskapsceremonin i Stadshuset.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Slottsbacken 10
111 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/

Svenska institutet är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder. www.si.se

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

Globalt forum om social dialog samlar aktörer från hela världen15.11.2017 12:59Pressmeddelande

Över hundra deltagare från 37 länder samlas på Runö utanför Stockholm för en 48-timmars kreativ workshop, den 20-21 november. Genom interaktivt samarbete ska deltagarna hitta lösningar på hur social dialog kan stärkas – och därmed bidra till hållbar utveckling. Detta sker på Swedish Institute Sustainability Forum, som anordnas av Svenska institutet och LO. Temat på workshopen är inspirerat av Global Deal och statsminister Stefan Löfven är huvudtalare på forumet.

Amerikaner mer positiva till Sverige under det senaste året30.10.2017 09:55Pressmeddelande

En ny studie från Svenska institutet visar att mer än var fjärde amerikan uppger att de har fått en mer positiv bild av Sverige det senaste året. Detta trots en ökning av missvisande och ibland direkt felaktig information om Sverige i nordamerikanska nyhetsmedier och sociala medier. Många associerar Sverige med frågor som innovation, hållbarhet, utbildning och respekt för mänskliga rättigheter.

Demokratisk arkitektur tema för svensk satsning i New York23.10.2017 14:56Pressmeddelande

Under arkitekturmånaden ”Archtober” i New York gör Sverige en veckolång satsning på temat demokratisk arkitektur. Programmet visar olika perspektiv och infallsvinklar från både Sverige och USA genom en serie seminarier och workshops, och en mötesplats i form av en utställning som visar över trettio svenska exempel på demokratisk arkitektur i praktiken. Dessutom kommer en stor muralmålning av malmöbaserade konstnären Ola Kalnins att under veckan växa fram på en husvägg i Brooklyn.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum