AcadeMedia

Ny flexibel väg till examen på Teknikhögskolan

Dela

I fjol startade Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) en försöksverksamhet vid namn YH-flex. Syftet är att personer med yrkeskunskaper ska kunna validera sin kompetens och få en kortare väg till examen. I år erbjuder Teknikhögskolan YH-flex för första gången, med 70 beviljade platser.

YH-flex är en mer flexibel väg till examen. Utbildningsformen riktar sig till personer som har yrkeskompetens som motsvarar en betydande del av en yrkeshögskoleutbildning. Genom prövning, validering och komplettering av kunskap nås en examen. Det är Myndigheten för yrkeshögskolan som beviljar platserna till YH-flex.

Helena Matthews, verksamhetschef på Teknikhögskolan, ser detta som en naturlig och diversifierande utveckling av yrkeshögskolans utbildningsutbud.

– Yrkeshögskolan har visat sig vara en säker väg till drömyrket för våra studerande, liksom en snabb och uppskattad rekryteringsbas för arbetslivet. Nu skapas möjligheter för människor med lång yrkeserfarenhet att korta ner vägen till en examen och därmed löser vi arbetslivets uttalade kompetensbrist snabbare. Jag är glad att vi på Teknikhögskolan kan vara med och bidra inom valideringsområdet. Det är ännu en tjänst som gynnar både våra samarbetsföretag och Sverige i stort.


Till hösten 2021 erbjuder Teknikhögskolan YH-flexplatser på följande utbildningar:

  • Automationsingenjör robotik (Jönköping)
  • Green Logistics Management (distans – Jönköping)
  • Green Logistics Management (distans – Örebro)
  • Processoperatör livsmedel (distans – Halmstad)
  • Processoperatör livsmedel (distans – Stockholm)
  • Processoperatör livsmedel (distans – Örebro)
  • Serviceingenjör Connected Home (distans – Lund)

Fakta

Om ansökan
Ansökan till YH-flex är öppen 25 maj - 30 augusti 2021. Sökande gör en särskild behörighetsprövning för att säkerställa att tillgodoräkning kan ske. Därefter skapas en individuell studieplan med målet att den studerande ska få en examen. Läs mer om YH-flex på Teknikhögskolans hemsida.

Om försöksverksamheten
Försöksverksamheten pågår under 2020, 2021 och 2022 för att därefter rapporteras till regeringen i april 2023. Läs om YH-flex på myh.se.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Helena Matthews, verksamhetschef på Teknikhögskolan, foto: Mathias Cederholm
Helena Matthews, verksamhetschef på Teknikhögskolan, foto: Mathias Cederholm
Ladda ned bild

Om

AcadeMedia
AcadeMedia
Adolf Fredriks kyrkogata 2
Stockholm

08 7944200http://www.academedia.se

 

Om Teknikhögskolan

Teknikhögskolan utbildar de som driver morgondagens samhälle framåt; framtidens innovatörer och samhällsbyggare. Det är ingen nyhet att samhället formas av den digitala utvecklingen och teknikens framfart – därför låter vi det även forma våra utbildningar. Teknikhögskolan är en del av Plushögskolan AB som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Läs mer på teknikhogskolan.se.

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum