Vårdföretagarna

Ny förbundsdirektör till Vårdföretagarna

Dela

Antje Dedering har rekryterats som ny förbundsdirektör för Vårdföretagarna, ett av Almegas förbund. Antje kommer närmast från en tjänst som förhandlingschef/chefsjurist på arbetsgivarorganisationen Visita.

Tillträdande förbundsdirektör Vårdföretagarna
Tillträdande förbundsdirektör Vårdföretagarna

Antje har tidigare varit chef för Arbetsgivarservice på Almega och ansvarig för förhandlings-, rådgivnings- och processverksamheten. Hon har även arbetat som advokat på Mannheimer Swartling. Nu tar hon nästa steg som ny förbundsdirektör för Vårdföretagarna. Hon blir ansvarig för förbundets verksamhet med bland annat fokus på påverkans- och arbetsgivarfrågor.

- Att få vara med och påverka förutsättningarna för privat driven vård och omsorg och tydliggöra medlemsföretagens betydelse för samhället känner jag starkt för. Att Vårdföretagarna både är en bransch- och arbetsgivarorganisation lockar mig. Jag menar att dessa två ben inte står isolerade från varandra. Det är avgörande att ha förståelse för helheten – det är då man kan uppnå verklig förändring, säger Antje Dedering, tillträdande förbundsdirektör Vårdföretagarna.

- Jag är mycket glad över att kunna välkomna Antje tillbaka till oss på Almega, nu som ny förbundsdirektör för Vårdföretagarna. Med sin långa erfarenhet av arbetsgivarfrågor och erfarenhet från medlemsstyrda organisationer kommer Antje kunna ta vid och vidareutveckla Vårdföretagarnas arbete och bidra till att förbättra villkoren för tjänsteföretagen, säger Thomas Erséus, VD Almega.

- Vi är glada att Antje Dedering tackat ja till uppdraget som förbundsdirektör för Vårdföretagarna. Antje har lång erfarenhet av arbetsgivarfrågor och kompetens som är värdefull ur medlemsföretagens perspektiv, inte minst inför den stundande avtalsrörelsen. Med Antje får vi en skicklig ledare med stort kontaktnät inom organisationer som påverkar förutsättningarna för våra medlemmar. Vi är övertygade om att hon är rätt person att leda Vårdföretagarna framåt, säger Eva Nilsson Bågenholm, ordförande Vårdföretagarna.

Antje tillträder den 17 februari 2020.

För mer information:
Anders Manell, presschef Vårdföretagarna, 070-314 57 29

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Tillträdande förbundsdirektör Vårdföretagarna
Tillträdande förbundsdirektör Vårdföretagarna
Ladda ned bild

Om

Vårdföretagarna
Vårdföretagarna
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

08-7626900https://www.vardforetagarna.se

Vårdföretagarna arbetar för ökad valfrihet och mångfald inom vård och omsorg och tydliggör den privat drivna vårdens betydelse för samhället

Vårdföretagarna är en arbetsgivar- och branschorganisation för vårdgivare som bedriver vård och omsorg i privat regi oavsett driftform. Föreningen har ca 2 000 medlemsföretag med ungefär 100 000 årsanställda.

Vårdföretagarna ingår i Almega och är medlem i Svenskt Näringsliv. Föreningen arbetar för ökad valfrihet och mångfald inom vård och omsorg och tydliggör den privat drivna vårdens betydelse för samhället. Vi tillvaratar de privata vårdföretagens intressen och förbättrar den privata vårdens förutsättningar. 
Läs mer på www.vardforetagarna.se

Följ Vårdföretagarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vårdföretagarna

Välkommet besked att korttidspermittering även ska gälla vård och omsorg30.3.2020 14:55:27 CESTPressmeddelande

Coronavirusets utbrott har förändrat förutsättningarna för vårdföretag som inte arbetar med akuta uppdrag och heller inte har möjlighet att ställa om till en sådan typ av vård. Till exempel verksamheter inom rehabilitering, fysioterapi, psykoterapi och vissa specialistmottagningar. Inbokade besök ställs in och patienter ombeds att undvika besök på vårdmottagningar för att minska smittspridningen. På kort sikt innebär det likviditetsproblem.

Daglig verksamhet i privat regi – bäst i Socialstyrelsens kvalitetsmätning19.12.2019 06:00:00 CETPressmeddelande

Daglig verksamhet skapar en meningsfull vardag för personer med funktionsnedsättning och ger rehabilitering som möjliggör studier eller arbete. Socialstyrelsen följer varje år upp kvaliteten i daglig verksamhet utifrån ett antal kvalitetsindikatorer. Årets undersökning visar att de privat drivna dagliga verksamheterna får bäst resultat på samtliga 14 kvalitetsindikatorer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum