Ny fördelningsstation möjliggör fortsatt tillväxt i Järfälla kommun

Dela

Idag inviger Vattenfall Eldistribution och E.ON Energidistribution en ny regionnäts- samt fördelningsstation i Barkarby. Stationen har en avgörande betydelse för Järfälla kommuns fortsatta tillväxt och utveckling, och är av särskild betydelse för utbyggnaden av Barkarbystaden.

Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, Martin Höhler, vd E.ON Energidistribution, Annika Viklund, vd Vattenfall Eldistribution och Suraya Nekzada, projektledare Vattenfall, inviger den nya fördelningsstationen i Järfälla. Foto: Lena Berglund
Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, Martin Höhler, vd E.ON Energidistribution, Annika Viklund, vd Vattenfall Eldistribution och Suraya Nekzada, projektledare Vattenfall, inviger den nya fördelningsstationen i Järfälla. Foto: Lena Berglund

Järfälla kommuns höga ambition med tusentals nya bostäder och arbetsplatser förutsätter en utbyggnad av infrastrukturen och en säkrad elförsörjning. Vattenfall Eldistribution och E.ON Energidistribution tar därför gemensamt ansvar för kommunen och norra huvudstadsregionen genom uppförandet av en helt ny regionnätstation samt fördelningsstation i Barkarby.

De två stationsbyggnaderna möjliggör omkoppling av el från det regionala till det lokala elnätet och är ett tydligt bevis på de stora satsningar som både Vattenfall Eldistribution och E.ONEnergidistribution gör i regionen för att mildra kapacitetsbristen i elnäten.

− Med den här nya fördelningsstationen på plats kan vi fortsätta att tillmötesgå Järfälla kommuns höga tillväxttakt och planer för kommande år, säger Martin Höhler, vd E.ON Energidistribution

− Vi är stolta över att med den här nya moderna regionnätstationen kunna säkerställa en trygg och leveranssäker elförsörjning i Järfälla kommun, säger Annika Viklund, vd Vattenfall Eldistribution AB.

Järfälla kommun är en av Stockholmsregionens snabbast växande kommuner vilket ställer höga krav på samtliga infrastrukturägare i området.

− För att fortsätta utveckla en ny regional och hållbar stadskärna enligt vårt åtagande i Stockholmsöverenskommelsen är det avgörande att vi säkrar infrastrukturen för elförsörjning i Järfälla.
Det är viktigt för oss att vi har ett nära och bra samarbete med alla samhällsbyggare och jag är glad att vi idag tillsammans med Vattenfall och E.ON inviger den här stationen i Barkarby, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

 Fakta:

Vattenfall Eldistribution har uppfört ett nytt 145 kV GIS-ställverk. E.ON Energidistribution har i direkt anslutning byggt ny transformering och en 10 kilovolts fördelningsstation. Båda byggnaderna är uppförda i modern gestaltning med en fasad av lärkträ. Placeringen av stationen är söder om Norrviksvägen i den sydöstra delen av Barkarbyfältet.

För ytterligare information kontakta:

Vattenfall Eldistribution AB

Mikael Björnér, 0730-54 82 29, mikael.bjorner@vattenfall.com

E.ON Sverige

Lena Berglund, 0730-85 96 75 lena.berglund@eon.se

Kontakter

Bilder

Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, Martin Höhler, vd E.ON Energidistribution, Annika Viklund, vd Vattenfall Eldistribution och Suraya Nekzada, projektledare Vattenfall, inviger den nya fördelningsstationen i Järfälla. Foto: Lena Berglund
Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, Martin Höhler, vd E.ON Energidistribution, Annika Viklund, vd Vattenfall Eldistribution och Suraya Nekzada, projektledare Vattenfall, inviger den nya fördelningsstationen i Järfälla. Foto: Lena Berglund
Ladda ned bild

Om

E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Bio-CCS blir effektivare med Improbed visar storskaliga tester5.10.2022 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

E.ONs patent Improbed gör att fjärrvärmeverk kan eldas effektivare – samtidigt som möjligheterna till koldioxidavskiljning ökar. Det visar storskaliga tester som Stockholms Exergi gjort på Värtaverket under våren. – Testet har visat potentialen för att signifikant minska investerings- och driftkostnaden för koldioxidinfångning för liknande anläggningar i Sverige och utomlands. Vi ser således en stor kommersiell potential säger Bengt-Åke Andersson, senior teknisk specialist på E.ON och med övergripande ansvar för Improbed.

E.ON skruvar ner den egna energiförbrukningen med upp till 15 procent27.9.2022 16:08:58 CEST | Pressmeddelande

E.ON Sverige ska minska sin energiförbrukning med upp till 15 procent. I ett första steg krymper man kontorens arbetsytor och släcker sina ljusskyltar. – Vi vill föregå med gott exempel då det gäller energibesparingar. När vi nu går mot ännu en vinter med höga elpriser då höga kostnader för gas, kol och olja driver upp elpriserna på kontinenten är alla insatser för att minska energiförbrukning och avlasta energisystemet viktiga, säger E.ONs vd, Marc Hoffmann.

E.ON satsar 100 000 på att städa Malmö9.9.2022 14:20:45 CEST | Pressmeddelande

Lördagen den 10 september städas Malmö av sex lokala idrottslag med ungdomar och ledare runt om i staden, från Limhamn i väster till Rosengård i öster. Bakom projektet står E.ON i samarbete med Städa Sverige som jobbar tillsammans med lokala föreningsungdomar för ett skräpfritt Sverige. Projektet innebär att lokala idrottslag utrustade med gula soppåsar och handskar städar ett område i sin närmiljö. För detta får lagen en ersättning som går direkt till lagkassan att använda till cuper, mästerskap eller vad lagen själva önskar. Deltagarna utbildas samtidigt i miljö och hållbarhet, både teoretiskt och praktiskt. – Engagemanget i Malmö är väldigt stort både från idrottsföreningarna men även från Malmö stad så det är extra roligt att starta upp ett nytt projekt här i Malmö, säger Heléne Mathiesen, projektledare på Städa Sverige. E.ON möjliggör projektet genom en investering på 100 000 kr till de städande lagen i Malmö. – För oss på E.ON är det en självklarhet att bidra till ett bättre och

E.ON satsar 100 000 på att städa Örebro9.9.2022 14:19:53 CEST | Pressmeddelande

Lördagen den 10 september städas Örebro av åtta lokala idrottslag med ungdomar och ledare runt om i staden. Bakom projektet står E.ON i samarbete med Städa Sverige som jobbar tillsammans med lokala föreningsungdomar för ett skräpfritt Sverige. Projektet innebär att lokala idrottslag utrustade med gula soppåsar och handskar städar ett område i sin närmiljö. För detta får lagen en ersättning som går direkt till lagkassan att använda till cuper, mästerskap eller vad lagen själva önskar. Deltagarna utbildas samtidigt i miljö och hållbarhet, både teoretiskt och praktiskt. – Vi har ett väldigt stort engagemang bland idrottsföreningar i Örebro att vara med i Städa Sverige, så det känns väldigt bra att vi utöver satsningarna som E.ON gör i Malmö och Norrköping också kan möta upp intresset i Örebro, säger Mikael Örnliden, projektledare på Städa Sverige. E.ON möjliggör projektet genom en investering på 100 000 kr till de städande lagen i Örebro. – För oss på E.ON är det en självklarhet att bidra

Sydsveriges största vindkraftsatsning ansluts till elnätet1.9.2022 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Igår invigde E.ON ett kraftledningsprojekt i småländska Uppvidinge, som ska ansluta södra Sveriges största vindkraftsatsning till elnätet. Jätteinvesteringen, på initialt en halv miljard kronor, ska på sikt ansluta 700 megawatt förnybar vindkraft till elnätet. — Projektet är mycket viktigt. Det gäller att få in mer elproduktion till elområde 4, där den behövs som allra bäst, för att möjliggöra energiomställningen, hållbar utveckling och hålla uppe konkurrenskraften för den regionala industrin, säger Martin Höhler, vd E.ON Energidistribution.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum