Uppsala kommun

Ny förskola planeras i Uppsävja

Dela

Uppsala kommun har beslutat inleda arbetet med att planlägga för en ny förskola med åtta avdelningar längs Skogsvägen i Uppsävja. Beslutet innebär att Kristinastigen kan fortsätta utvecklas som så kallat gatureservat utan att påverkas av skolområdet.

Den nya förskolan planeras bli fullstor med åtta avdelningar med plats för 144 barn, vilket innebär betydligt fler platser än i dagens förskolepaviljonger som rymmer 80 barn. 

Planläggningen krävs för att kunna ersätta de tillfälliga paviljongerna med en permanent förskola. Paviljongerna är dessutom placerade på delar av Uppsävjaskolans bollplan, vilket försämrar möjligheten att använda bollplanen.

– En ny förskola i Uppsävja är välkommet, det innebär nya fräscha lokaler för våra barn och medarbetare och samtidigt kan vi öka antalet förskoleplatser, säger Ylva Stadell (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden.

Det är samtidigt viktigt att förskolan placeras så att värdefulla naturmiljöer kan sparas och att gårdsmiljöerna blir stora, samlade och kan rymma många kvaliteter.

– Området är känsligt med hänsyn till Uppsalas grundvatten och vi kommer ställa krav på de som ska bygga förskolan så att markanvändningen anpassas utifrån markens känslighet. Vi behöver också se till att förslaget säkrar det viktiga gröna stråket mellan Lunsen och Hågadalen, säger Elisabet Jonsson, avdelningschef plan och bygg.

Nyckelord

Kontakter

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till väldens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Stora skillnader i elitidrottares villkor i Uppsala21.5.2019 09:00:00 CESTPressmeddelande

Uppsala kommun ska bli Sveriges bästa idrottskommun. Ett steg i arbetet för att nå målet är att ta fram en ”elitidrottsstrategi” för hur kommunen ska förhålla sig till och samverka med elitidrotten i kommunen. I undersökning som Uppsala kommun genomfört har det framgått att det finns förhållandevis stora skillnader i de villkor som elitidrottarna har att förhålla sig till - dels utifrån vilken idrott det gäller, dels utifrån utövarens kön.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum