Solna stad

Ny förvaltning för arbetsmarknad, kultur och fritid

Dela

Kultur- och fritidsförvaltningen och kompetensförvaltningen slås samman till en gemensam förvaltning från och med den 1 oktober 2020. Det beslutade kommunstyrelsen i Solna stad den 14 september.

Nya behov och förutsättningar

Bakgrunden till förändringen är behovet av att skapa en förvaltningsstruktur som står bättre rustad för att möta Solnas utmaningar. Den försämrade konjunkturen och arbetsmarknaden har drabbat ungdomar och unga vuxna särskilt hårt. Genom att skapa en samlad förvaltning för arbetsmarknad, kultur och fritid samlar staden ett antal viktiga verktyg för att kunna skräddarsy insatser för ungdomar som behöver stöd för att komma tillbaka till skolan, komma i arbete eller i övrigt komma ur en negativ spiral.

Många samarbeten med stor potential

En viktig slutsats av översynen är de många samarbeten som redan idag finns mellan kompetensförvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen – inom till exempel evenemang, besöksnäring och näringsliv, etablering av nyanlända i samhället samt ungdomar, företagande och arbetsmarknad. Dessa samarbeten har stor potential att vidareutvecklas och underlättas av att de administrativa gränserna tas bort med sammanslagningen av förvaltningarna.

– Det finns redan idag en mängd goda samarbeten mellan de båda förvaltningarna. Med sammanslagningen samlar vi resurser och medarbetare i en gemensam förvaltning, med fokus på att möta nya utmaningar och förutsättningar med en mer effektiv och snabbfotad organisation, säger Katarina Påhlman, chef för förvaltningen för arbetsmarknad, kultur och fritid, Solna stad.

Förvaltningen för arbetsmarknad, kultur och fritid

Den nya förvaltningen kommer att benämnas förvaltningen för arbetsmarknad, kultur och fritid, och träder i kraft den 1 oktober 2020. Förvaltningen kommer att ansvara för idrott, kultur, fritid, bibliotek, kulturskola, vuxenutbildning, arbetsmarknad, etablering och näringsliv. Katarina Påhlman, som idag är chef för kultur- och fritidsförvaltningen, blir chef för förvaltningen för arbetsmarknad, kultur och fritid.

Kontakter

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum