Schibsted

Ny fredagsbilaga med fokus på mat och dryck

Dela
Intresset för mat, dryck och nya trender i köket fortsätter växa. På fredag lanserar Svenska Dagbladet en ny bilaga, i print och digitalt, som helt fokuserar på mat och dryck. En tidning som blandar proffskockarnas bästa tips med trendspaningar och recept – och kryddar rejält med inspiration.
”Vi ska göra en tidning för alla de som söker härlig och lättsam inspiration inför helgen och som vill ha tips inför veckan som kommer”, säger Mat&drycks redaktör och  SvD:s vin- och matprofil Linda Perez. Foto: Stina Stjernkvist/SvD
”Vi ska göra en tidning för alla de som söker härlig och lättsam inspiration inför helgen och som vill ha tips inför veckan som kommer”, säger Mat&drycks redaktör och SvD:s vin- och matprofil Linda Perez. Foto: Stina Stjernkvist/SvD

– Vi vill göra en tidning för alla de som älskar att testa knepiga matlagningstekniker och de som är nyfikna på specifika vinstilar, men vi ska också göra en tidning för alla de som söker härlig och lättsam inspiration inför helgen och som vill ha tips inför veckan som kommer, säger SvD:s vin- och matprofil Linda Perez. Tillsammans med Jan Ekholm är hon redaktör för den nya tidningen.

Mat och dryck har i många år haft en given plats i SvD:s journalistik och varit efterfrågat av både läsare som söker inspiration och annonsörer som söker en trygg och relevant kontext.

– Vi ser idag att läsarna, vid sidan av nyhetskoll och unik journalistik, efterfrågar allt mer mat- och dryckesjournalistik. Därför gör det mig extra glad att nu kunna lansera en helt ny bilaga som en del i en större satsning på området, säger Anna Careborg, chefredaktör och vd.

Bilagan Mat&dryck kommer dels som en tryckt rygg i papperstidningen varje fredag, men ingår också i fredagens digitala eSvD som publiceras redan på torsdagskvällen. Det mesta av innehållet kommer också att publiceras på sajten. Exempel på innehåll är mästerkockar som ger tips, som hur man räddar en bearnaise som är på väg att skära sig, trender och tester, vin- och ölrecensioner, dukningstips och profiler som berättar om rätterna som format deras liv. 

– Att läsa tidningen ska kännas som att slå sig ner vid ett bord med goda vänner och ta del av vällagad mat och passande dryck, personliga erfarenheter, förväntningar, fina råd och spännande samtal, säger Linda Pérez.

Responsen från annonsörerna är redan före lanseringen positiv.

– De efterfrågar just relevansen i kontexten som Mat&dryck erbjuder. Här når de inte bara en nyfiken, framåtlutad målgrupp med stort intresse för både mat och dryck, utan också en av Sveriges mest köpstarka, säger Denise Backman annonsansvarig på SvD. 

Mat&dryck är en del i en större satsning inom området SvD nu gör, bland annat med Vinbasen där SvD:s vinexperter fyller på med nya vintips varje vecka och det prenumerade nyhetsbrevet Vin & Mat Premium med unika tips och förhandsinformation om nya viner.

I samband med lanseringen av den nya bilagan utgår SvD Mat&resor som titel. Resejournalistiken flyttar i stället in i huvudtidningen på söndagar. Klassikern Krogguiden får mer utrymme i papperstidningen och kommer redan på torsdagar. 


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Denise Backman, annonsansvarig SvD. Telefon: 070-869 80 08. E-post:denise.backman@svd.se
Daniel Kederstedt, biträdande redaktionschef. E-post:daniel.kederstedt@svd.se.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

”Vi ska göra en tidning för alla de som söker härlig och lättsam inspiration inför helgen och som vill ha tips inför veckan som kommer”, säger Mat&drycks redaktör och  SvD:s vin- och matprofil Linda Perez. Foto: Stina Stjernkvist/SvD
”Vi ska göra en tidning för alla de som söker härlig och lättsam inspiration inför helgen och som vill ha tips inför veckan som kommer”, säger Mat&drycks redaktör och SvD:s vin- och matprofil Linda Perez. Foto: Stina Stjernkvist/SvD
Ladda ned bild
SvD:s nya fredagsbilaga: Mat&dryck.
SvD:s nya fredagsbilaga: Mat&dryck.
Ladda ned bild
Mat&drycks redaktör och  SvD:s vin- och matprofil Linda Perez. Foto: Stina Stjernkvist/SvD
Mat&drycks redaktör och SvD:s vin- och matprofil Linda Perez. Foto: Stina Stjernkvist/SvD
Ladda ned bild

Dokument

Om

Schibsted
Schibsted
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

08 - 725 25 00https://www.schibsted.com

Schibsted är en familj av digitala varumärken med en stark position i Norden och cirka 6000 anställda. Miljoner människor använder dagligen våra marknadsplatserna, mediehus och digitala tjänster. Vår gemensamma mission ”empowering people in their daily lives” är förankrad i vårt mediearv och i en tradition av ständig förändring. Svenska Dagbladet är ett av våra mediehus.

 

 

Följ Schibsted

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Schibsted

Godare är årets annonsaffär – och SvD tar hem dubbla poddpriser21.3.2024 16:04:30 CET | Pressmeddelande

Aftonbladet och Svenska Dagbladet dominerade Årets Dagstidning-galan. Fyra av nio priser gick till Schibsteds svenska mediehus. SvD tog bland annat hem titeln Årets Redaktion och Aftonbladets satsning på mat, Godare, blev Årets Annonsaffär. ”Att skapa genomtänkta lösningar där många kanaler används på ett sammansvetsat sätt skapar stora möjligheter”, konstaterar juryn för annonsaffären i sin motivering.

Lotta Folcker ny publisher på Aftonbladet12.3.2024 10:02:04 CET | Pressmeddelande

Lotta Folcker blir ny publisher och ansvarig utgivare på Aftonbladet. ”I Lotta Folcker får Aftonbladet en god ledare med gedigen erfarenhet från både nyheter och sport. Hon bidrar med stark kompetens inom video samt digital affär och utveckling. Det är bra för Aftonbladet, men också väldigt värdefull när vi ska bygga en ny stark mediekoncern i Norden”, säger Siv Juvik Tveitnes, koncerndirektör i Schibsted News Media.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye