Uppsala kommun

Ny gemensam familjecentral öppnar i Gottsunda centrum

Dela

Hösten 2021 kommer öppna förskolan, Svenska för invandrare (SFI) och Råd & Stöd flytta in i gemensamma lokaler med Mödra- och Barnavårdscentralen i Gottsunda centrum. Målet med den nya Familjecentralen är att ytterligare stärka fokus på barnens och familjernas behov.

Etableringen av den tvärprofessionella Familjecentralen utgör en del av Handlingsplan Gottsunda/Valsätra 2018-2020:s pågående samordningsarbete i området, och ett led i att stärka Uppsala kommuns familjecentrerade arbetssätt för förbättrade uppväxtvillkor.

– Genom att satsa på att främja trygga uppväxtvillkor för barn här och nu skapar vi ett tryggare Gottsunda i framtiden. Det är ett steg på vägen i arbetet för att Gottsunda inte längre ska vara ett socialt utsatt område. Det är också viktigt för att stärka barnrättsfokus, inte minst med anledning av att barnkonventionen nu är svensk lag, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Genom etableringen av en familjecentral i Gottsunda centrum stärker vi kommunens familjecentrerade arbetssätt i området. Den nära kopplingen till utbildnings- och jobbcentret i Gottsunda centrum stöder också föräldrars utbildning och egenförsörjning för att motverka ekonomiskt utsatta barnhushåll, säger Mohamad Hassan (L), kommunstyrelsens vice ordförande och ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

Familjecentralen i Gottsunda centrum beräknas öppna hösten 2021.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum