Kunskapsskolan

Ny grundskolechef på Kunskapsskolan blir Christian Wetell

Dela

Kunskapsskolans mångårige medarbetare Christian Wetell tar över som chef för koncernens 29 grundskolor. I fokus för uppdraget står fortsatt kvalitetsutveckling och expansion genom fler skolor och årskurser.

Rollen som grundskolechef går ut på att vara chef för rektorerna och arbeta med skolornas operativa verksamhet, exempelvis organisation, ledarutveckling, kvalitetsarbete och ekonomi. En utmaning för Christian Wetell blir att höja utbildningskvaliteten från redan mycket höga nivåer. Ytterligare ett fokusområde är expansion genom fler skolor och årskurser, bland annat i förskoleklass och lågstadiet.

- Kunskapsskolan har en unik position genom att alla skolor arbetar efter en gemensam pedagogisk modell, som förenar ett innovativt förhållningssätt med systematisk kvalitetsuppföljning och vetenskaplig förankring. Jag ser fram emot att tillsammans med våra skickliga rektorer och medarbetare få ännu fler elever att nå ännu längre, säger Christian Wetell.

Christian Wetell kommer närmast från uppdraget som biträdande grundskolechef för grundskolorna i Sverige, samt kvalitetsansvarig för Kunskapsskolans utlandsverksamhet. Dessförinnan har han arbetat tio år som rektor och biträdande rektor inom Kunskapsskolan. Han efterträder Kerstin Wirstedt, som går i pension efter totalt sexton år i företaget, varav elva år som grundskolechef, först regionalt och de senaste fem åren för hela grundskolan.

- Med sin långa erfarenhet inom skola och gedigna förankring i Kunskapsskolans värderingar och vision är Christian rätt person att ta över stafettpinnen. Hans erfarenheter av kvalitetsutveckling och ledarskap blir viktiga i arbetet med att fortsätta utveckla våra redan välfungerande grundskolor, samtidigt som vi expanderar för att kunna erbjuda ännu fler barn och ungdomar en personligt utformad utbildning, säger Fredrik Lindgren, vd Kunskapsskolan.

Christian Wetell tillträder tjänsten den 1 juli 2020.

För ytterligare information:

Christian Wetell, 0733-17 34 52, christian.wetell@kunskapsskolan.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Kunskapsskolan
Kunskapsskolan
Box 92146
120 08 Stockholm

https://www.kunskapsskolan.se/

Kunskapsskolan i Sverige AB driver grundskolor, gymnasier och företags- och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd. Utbildningarnas viktigaste kännetecken är den pedagogiska modellen med en personligt utformad utbildning som ger kunskap och förmågor för framtiden.

De första skolorna startades år 2000. Kunskapsskolan har 28 grundskolor, 1 resursskola och 7 gymnasier med totalt 14 100 elever. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan i Sverige ingår i ett internationellt nätverk av skolor runt om i världen med fler än 30 000 elever som följer hela eller delar av Kunskapsskolans pedagogiska modell, the KED Program. Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Följ Kunskapsskolan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kunskapsskolan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum