Stockholms stad

Ny gruppbostad på Södermalm

Dela

I mitten av februari får Södermalm en ny gruppbostad för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Gruppbostaden ligger på Drakenbergsgatan och är resultatet av ett långsiktigt arbete i syfte att skapa fler boenden på Södermalm.

– Det här är en del i ett Södermalm för alla. Vi jobbar aktivt för att alla grupper ska kunna bo här, säger Anders Göransson (S), ordförande i Södermalm stadsdelsnämnd.

Sammanlagt erbjuder den nya gruppbostaden på Drakenbergsgatan fem lägenheter. Samtliga fem lägenheter ligger på markplan. Alla lägenheter har egna fina balkonger. Det finns gemensamhetsyta där brukarna har möjlighet till gemensam samvaro.

Totalt 27 nya platser

Förra året invigdes bland annat en ny gruppbostad med sammanlagt tolv lägenheter på Lignagatan. Sedan år 2014 har totalt 27 nya platser i gruppbostäder tillkommit på Södermalm.

Gruppbostäder inom Södermalms stadsdelsområde (stockholm.se/jamfor, nytt fönster)

Kontakter

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss till exempel i skolan, på äldreboenden, i parken och när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med en hög grad av decentraliserat ansvar. Det innebär att besluten i stor utsträckning fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Pressinbjudan: Grow Smarter - Invigning av smarta lösningar för hållbara städer i Slakthusområdet14.5.2018 09:37Pressinbjudan

Tisdagen den 15 maj klockan 11:30 inviger Stockholms stad smarta lösningar för hållbara städer som applicerats i Slakthusområdet. Arbetet har möjliggjorts genom EU-projektet Grow Smarter. Medverkar gör bland andra tre av stadens borgarråd; Katarina Luhr (miljöborgarråd), Daniel Helldén (trafikborgarråd) och Stefan Hansson (biträdande finansborgarråd). Intresserade journalister välkomnas till invigningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum