Stockholms stad

Ny gruppbostad på Södermalm

Dela

I mitten av februari får Södermalm en ny gruppbostad för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Gruppbostaden ligger på Drakenbergsgatan och är resultatet av ett långsiktigt arbete i syfte att skapa fler boenden på Södermalm.

– Det här är en del i ett Södermalm för alla. Vi jobbar aktivt för att alla grupper ska kunna bo här, säger Anders Göransson (S), ordförande i Södermalm stadsdelsnämnd.

Sammanlagt erbjuder den nya gruppbostaden på Drakenbergsgatan fem lägenheter. Samtliga fem lägenheter ligger på markplan. Alla lägenheter har egna fina balkonger. Det finns gemensamhetsyta där brukarna har möjlighet till gemensam samvaro.

Totalt 27 nya platser

Förra året invigdes bland annat en ny gruppbostad med sammanlagt tolv lägenheter på Lignagatan. Sedan år 2014 har totalt 27 nya platser i gruppbostäder tillkommit på Södermalm.

Gruppbostäder inom Södermalms stadsdelsområde (stockholm.se/jamfor, nytt fönster)

Kontakter

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Hantverkargatan 3
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss till exempel i skolan, på äldreboenden, i parken och när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med en hög grad av decentraliserat ansvar. Det innebär att besluten i stor utsträckning fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Stockholms stads yrkeshögskola Frans Schartaus Handelsinstitut växer för andra året i rad!29.1.2018 08:22Pressmeddelande

Skolan beviljades nya starttillstånd för nio yrkeshögskoleutbildningar inom ekonomi och försäljning, hälso- och sjukvård samt rese- och besöksnäringen och kan även stoltsera med starttillstånd för hela tre nya YH-utbildningar inom scenteknik, it och visuell kommunikation. Frans Schartaus Handelsinstitut firar 153 år som utbildningsanordnare och är en viktig komptensförsörjningspartner för såväl stadens olika förvaltningar och bolag samt den privata sektorn. Idag får hela 97% jobb efter examen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum