Uppsala kommun

Ny gymnasieskola i Uppsala från hösten 2020

Dela

Ellen Fries gymnasium är Uppsalas nya kommunala gymnasieskola. Skolan slår upp portarna hösten 2020 och kommer att finnas mitt i stan på Västra Strandvägen 11. Totalt kommer det att finnas plats för 800 elever på skolan.

– I takt med att Uppsala växer kommer behovet av gymnasieplatser öka under de närmsta åren. Det känns därför extra roligt att återigen öppna upp för kommunal gymnasieverksamhet i dessa centralt belägna lokaler. Ellen Fries gymnasium kommer bli ett välkommet tillskott bland Uppsalas skolor, säger Helena Hedman Skoglund (L), ordförande i utbildningsnämnden.

Skolan har fått sitt namn efter Ellen Fries. Hon levde på 1800-talet och var en av de första kvinnorna som tog studentexamen. Med kraft och tålamod ägnade Ellen sitt liv åt att få studera och att hjälpa andra som ville studera. Hon var den första kvinnan som disputerade i Sverige och i Norden. Det gjorde hon 1883 vid Uppsala universitet.

– Det är mycket spännande att få vara med och starta en ny skolan när Uppsala växer. Våra ledord är bildning, kreativitet och företagsamhet. Vi kommer att samverka med Uppsala universitetet, Ung företagsamhet och Uppsala estetiska gymnasium säger Ulla Klefbom, rektor på Ellen Fries gymnasium.

Ellen Fries gymnasium finns att söka i valet till gymnasieskola från 21 januari.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum