Svenska kyrkan

Ny handbok på webben samlar allt om begravningar

Dela

Enklare, snabbare och alltid aktuell – den nya webb-baserade handboken BEDA samlar allt som rör begravningsfrågor på ett och samma ställe.

Nu blir arbetet enklare för alla som på något sätt jobbar med begravningsfrågor. Foto: IKON

BEDA vänder sig till alla som på något sätt jobbar med begravningsfrågor – kyrkogårdsarbetare, präster, kanslipersonal och en mängd andra yrkesgrupper. Den innehåller allt som tidigare fanns i Handbok för begravningsverksamheten och på Svenska kyrkans intranät. Det materialet kompletteras med det senaste inom lagar och avtal. 
Med BEDA blir det lätt att hitta det man söker, och informationen uppdateras ständigt, säger Helén Källholm, vd för Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.

- BEDA bidrar till en ännu mer professionell hantering av begravningsfrågor i mötet med allmänheten.

BEDA är framtagen av Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation i samarbete med Draftit AB. Den lanseras 22 april.

Se introduktionsfilmen om BEDA här:

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation är arbetsgivar- och serviceorganisation för Svenska kyrkans församlingar, pastorat och stift. Organisationen tecknar kollektivavtal för Svenska kyrkans anställda, ger utbildning, rådgivning och service inom arbetsgivar- och begravningsfrågor.

www.svenskakyrkan.se/arbetsgivare

Nyckelord

Bilder

Om

Svenska kyrkan
Svenska kyrkan
Kyrkokansliet
751 70 Uppsala

https://www.svenskakyrkan.se/

Följ Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan

Distributionen av kyrkohandboken skjuts upp13.3.2018 09:00Pressmeddelande

Distributionen av 2017 års Kyrkohandbok för Svenska kyrkan skjuts upp. Orsaken är att det uppstått frågor kring upphovsrätten till ett par nattvardsböner. – Det får inte råda minsta tvivel kring de upphovsrättsliga frågorna i relation till kyrkohandboken. Därför utreder vi grundligt de frågor som föranletts av två inkomna skrivelser, och avvaktar med distributionen av kyrkohandboken, säger Svenska kyrkans rättschef Maria Lundqvist Norling.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum