Linköpings kommun

Ny handlingsplan möjliggör installation av kommunala trygghetskameror

Dela

Som en del av Linköpings kommuns trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete har en handlingsplan avseende trygghetsskapande åtgärder på allmän plats tagits fram. Handlingsplanen möjliggör nästa steg för installation av trygghetsskapande kamerabevakning i utsatta och otrygga områden.

I kommunen finns idag ett stort behov av att öka tryggheten bland kommunens invånare och besökare. Här kan kamerabevakning vara ett viktigt verktyg som kan hjälpa till att förebygga, förhindra eller upptäcka brottslighet och bidra till att begångna brott kan utredas och lagföras. Då polismyndighetens resurser på området är begränsade har Allians för Linköping beslutat att avsätta medel för installation av kommunala trygghetskameror på utsatta och otrygga platser.

- Trygghetsskapande kamerabevakning är ett av flera viktiga verktyg i kommunens satsning för att minska otryggheten i vår kommun. När regeringen misslyckas med att ge polisen tillräckliga resurser för kamerabevakning måste vi som kommun agera för Linköpingsbornas trygghet, säger Niklas Borg (M), kommunstyrelsens ordförande.

- Det är efterlängtat och angeläget att vi nu kan besluta om handlingsplan för kamerabevakning. Det är en trygghet för Linköpingsborna att vi får ytterligare verktyg för att säkerställa att begångna brott kan utredas och gärningspersonerna lagföras. Vi sänder också en viktig signal genom att göra handlingsplanen kommunövergripande där samtliga nämnder, förvaltningar och bolag har ett ansvar att utifrån respektive ansvarsområden arbeta för att skapa förutsättningar för ett tryggare Linköping, avslutar Denisé Cassel (KD), kommunstyrelsens 1:e vice ordförande.

Beslut om Handlingsplan avseende trygghetsskapande åtgärder på allmän plats fattas av kommunstyrelsen på tisdag den 19 oktober. Länk till handlingar:

https://sammantraden.linkoping.se/committees/kommunstyrelsen/kommunstyrelsen-211019

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum