Statens Institutionsstyrelse

Ny IC på SiS ungdomshem Bärby

Dela

Lillian Aune blir ny institutionschef på, Statens institutionsstyrelses, SiS, ungdomshem Bärby i Uppsala. Hon började sin tjänst denna vecka och är på Bärby från onsdag 17 juni.

Lillian Aune
Lillian Aune

Aune har sin bakgrund inom vård och behandling av ungdomar. Hon har haft en rad ledande befattningar både inom privat och statlig sektor. Senast var hon enhetschef på Migrationsverket.

– Jag är mycket glad över att Lillian Aune sökt tjänsten och valt att tackat ja till den. Jag ser fram emot ett framtida samarbete, säger Robert Stenbom, verksamhetsdirektör för SiS ungdomsvård norr.

– Det är väldigt roligt och stimulerande att få leda SiS ungdomshem Bärby, och jag hoppas att min erfarenhet och kunskap kommer till nytta på SiS, säger Lillian Aune.

Kontakter

Bilder

Lillian Aune
Lillian Aune
Ladda ned bild

Om

Statens Institutionsstyrelse
Statens Institutionsstyrelse
Lindhagensgatan 126
11251 Stockholm

010-453 40 00https://www.stat-inst.se

SiS, Statens institutionsstyrelse, är en statlig myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård. Vi behandlar ungdomar med allvarliga psykosociala problem och vuxna med missbruksproblem. SiS tar också emot ungdomar som har dömts till sluten ungdomsvård.

Myndigheten har 23 särskilda ungdomshem med drygt 700 platser och elva LVM-hem med knappt 400 platser för vård av vuxna missbrukare. Institutionerna är placerade över hela landet. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Chef för myndigheten är generaldirektör Elisabet Åbjörnsson Hollmark. SiS hör till socialdepartementets verksamhetsområde.

Följ Statens Institutionsstyrelse

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Statens Institutionsstyrelse

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum