Solna Stad

Ny idrottsplats i norra Solna

Dela

En modern och flexibel idrottsplats med inriktning mot fotboll kommer att byggas i norra Solna. Det beslutade kommunstyrelsen den 26 mars och gav samtidigt byggnadsnämnden i uppdrag att påbörja planarbetet för att möjliggöra en idrottsplats i Järvastaden.

– I takt med att Solna växer behövs nya idrottsanläggningar för att möta efterfrågan från barn, ungdomar. Den nya idrottsplatsen får ett bra läge i direkt anslutning till utbyggnadsområdena, Järvastaden och Nya Ulriksdal och nära skola, förskola, kommunikationer och Järvafältet, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Totalt kommer tre konstgräsplaner att byggas, varav en fullstor 11-spelsplan, som kan delas upp i flera mindre planer, och två 9-spelplaner. Därutöver kommer omklädningsrum och domarrum för herrar respektive och damer, driftutrymmen, klubbförråd, uppställningsplatser för skötselutrustning, belysning, parkeringsplatser m. m. anordnas inom idrottsplatsen. Även mindre ytor för spontanidrott kommer att finnas i området.

– Järvastadens idrottsplats blir Solnas näst största fotbollsanläggning efter Skytteholms idrottsplats. Med spelplansupplägget blir många olika plankonfigurationer möjliga., vilket gör att användningen kan maximeras. Totalt tillförs över 10 000 timmar i idrottstid per år till Solnas skolor och föreningsliv, säger Peter Edholm, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Solna stad.

Målsättningen är att Järvastadens idrottsplats ska vara färdigställd till 2020/2021.

Kontakter

Bilder

Om

Solna Stad
Solna Stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Här kan du läsa mer om Solna, om hur stadens styrs, om stadens organisation, historia och framtidsplaner. Här kan du även läsa hur dina skattepengar används och om andra frågor som är viktiga för Solna.

Följ Solna Stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Solna Stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum