Järfälla Kommun

Ny infartsparkering i Jakobsberg

Dela

Nu utökas antalet platser för infartsparkering i Jakobsberg. Den nya parkeringen ligger längs Järfällavägen, intill pendeltågets södra entré. 58 nya platser finns tillgängliga från och med den 19 mars.

Förutom de 58 nya parkeringsplatserna kommer ytan även att kompletteras med cykelställ och en cykelvårdsstation med cykelpump och möjlighet till tvätt.

- Det finns en brist på parkeringsplatser i Jakobsberg och jag vet att vi är många som upplever den problematiken varje dag. Därför är jag nu mycket glad över att vi kan utöka antalet platser för pendlarparkering. Dels ger det möjlighet för fler att få en smidig övergång till kollektivtrafiken samtidigt som det avlastar parkeringarna i centrum då färre bilar kommer att behöva ta upp platser där för att ta sig in till stan. På så sätt gynnar detta också våra lokala företag, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Nyckelord

Kontakter

Emma Feldman (M)Kommunstyrelsens ordförande

Emma Feldman är kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Järfälla. Presskontakt John Backvid, john.backvid@jarfalla.se, 073-077 79 75

073-077 79 75John.backvid@jarfalla.se

Bilder

Ladda ned bild
Infartsparkering mellan järnvägen och Järfällavägen. Röd yta för bilar. Blå för cykel.
Infartsparkering mellan järnvägen och Järfällavägen. Röd yta för bilar. Blå för cykel.
Ladda ned bild

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Succé för TAO istället för PRAO på Källtorpsskolan19.5.2020 08:09:31 CESTPressmeddelande

Den rådande Corona-situationen omöjliggjorde PRAO. Istället utvecklades TAO, ett helt nytt sätt att jobba med arbetslivsorientering. Eleverna på Källtorpskolan har fått följa med in på arbetsplatser via Skype varvat med övningar och frågor om arbetslivet. – Det blev en succé, säger Helena Sundqvist, samordnare för studie- och yrkesvägledning i Järfälla. Nu blir TAO kvar även efter pandemin.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum