Novamedia Sverige AB

Ny inlaga i momsmål

Dela

Novamedia Sverige AB har lämnat in ett nytt yttrande i samband med överklagandet i kammarrätten i momstvisten med Skatteverket.

Tvisten gäller om Svenska Postkodföreningen ska betala 6 eller 25 procents moms för inköp av upphovsrätt till TV-produktioner, dvs Postkodmiljonären. Skatteverket har hävdat att produktionen är en del av Novamedia Sveriges åtagande att tillhandahålla drift av Postkodlotteriet och att tillämplig momssats därför är 25 procent.

Novamedia Sverige har överklagat domen till kammarrätten och hävdar att driften av Postkodlotteriet samt upphovsrätten till Postkodmiljonären ska beskattas oberoende av varandra. TV-produktionen och den operativa driften är inte avhängiga av varandra och tv-produktionen hanteras som en renodlad vidarefakturering, enligt överklagandet.

Novamedia Sveriges uppfattning är att de har tillhandahållit två tjänster till Svenska Postkodföreningen och att dessa tjänster ska beskattas fristående och självständigt i momshänseende.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Novamedia Sverige AB
Novamedia Sverige AB
Klarabergsviadukten 63
111 64 Stockholm

08 - 509 270 00

Novamedia Sverige AB är operatörsbolag för Svenska Postkodlotteriet.Sedan starten 2005 har Postkodlotteriet genererat mer än 10 miljarder kronor till ideella organisationer - tack vare alla som köpt lotter. Samtidigt har över 1 100 svenskar blivit miljonärer. 

 Novamedia Sverige AB driver lotteriet på uppdrag av Svenska Postkodföreningen, som innehar lotteritillstånd utfärdade av Lotteriinspektionen, nuvarande Spelinspektionen. Konceptet ägs av Novamedia B.V. 

Följ Novamedia Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Novamedia Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum