Novamedia Sverige AB

Ny inlaga i momsmål

Dela

Novamedia Sverige AB har lämnat in ett nytt yttrande i samband med överklagandet i kammarrätten i momstvisten med Skatteverket.

Tvisten gäller om Svenska Postkodföreningen ska betala 6 eller 25 procents moms för inköp av upphovsrätt till TV-produktioner, dvs Postkodmiljonären. Skatteverket har hävdat att produktionen är en del av Novamedia Sveriges åtagande att tillhandahålla drift av Postkodlotteriet och att tillämplig momssats därför är 25 procent.

Novamedia Sverige har överklagat domen till kammarrätten och hävdar att driften av Postkodlotteriet samt upphovsrätten till Postkodmiljonären ska beskattas oberoende av varandra. TV-produktionen och den operativa driften är inte avhängiga av varandra och tv-produktionen hanteras som en renodlad vidarefakturering, enligt överklagandet.

Novamedia Sveriges uppfattning är att de har tillhandahållit två tjänster till Svenska Postkodföreningen och att dessa tjänster ska beskattas fristående och självständigt i momshänseende.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Novamedia Sverige AB
Novamedia Sverige AB
Klarabergsviadukten 63
111 64 Stockholm

08 - 509 270 00

Novamedia Sverige AB är operatörsbolag för Svenska Postkodlotteriet.Sedan starten 2005 har Postkodlotteriet genererat mer än 10 miljarder kronor till ideella organisationer - tack vare alla som köpt lotter. Samtidigt har över 1 100 svenskar blivit miljonärer. 

 Novamedia Sverige AB driver lotteriet på uppdrag av Svenska Postkodföreningen, som innehar lotteritillstånd utfärdade av Lotteriinspektionen, nuvarande Spelinspektionen. Konceptet ägs av Novamedia B.V. 

Följ Novamedia Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Novamedia Sverige AB

Olof Lavesson till Novamedia1.4.2019 09:00:15 CESTPressmeddelande

Olof Lavesson kommer den 1 april 2019 gå in i en rådgivande roll avseende public affairs hos Novamedia Sverige AB. Från och med den 1 januari 2020 kommer svenska lotterier lyda under den nya spellagstiftningen. För att säkra att Svenska Postkodföreningens produkter är anpassade till den nya spellagstiftningen, och samtidigt hantera andra regulatoriska frågor, stärks bolagets avdelning för licens- och regleringsfrågor upp. Uppdraget är tidsbegränsat och löper till och med den 31 december 2019. - Vi vill fortsätta att vara aktiva i skapandet av framtidens spelmarknad. Jag är därför mycket nöjd med att Olof Lavesson har valt att ansluta sig till oss, säger Anders Årbrandt, vd för Novamedia Sverige AB. Olof Lavesson var tidigare moderat riksdagsledamot. Han var ordförande i Kulturutskottet under perioden 2015–2018 då utredningen ”En omreglerad spelmarknad” gjordes och den nya spellagstiftningen beslutades av riskdagen. Han har gedigna kunskaper om den svenska spelmarknaden. Olof Lavesson a

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum