Statens Institutionsstyrelse

Ny institutionschef på SiS ungdomshem Folåsa

Dela

Kristina Granlund är från och med den 19 april 2022 ny institutionschef på SiS ungdomshem Folåsa i Vikingstad. Hon kommer närmast från en tjänst som verksamhetschef för individ- och familjeomsorgen i Mjölby kommun.

Foto: privat.
Foto: privat.

– Statens institutionsstyrelse har ett komplext och viktigt samhällsuppdrag. I min roll som institutionschef kommer jag att arbeta för att skapa förutsättningar för en god och sammanhållen vård med våra placerade ungas bästa i fokus, säger Kristina Granlund.

Kristina Granlund har en bakgrund som socionom, och har arbetat som chef och ledare inom den sociala sektorn de senaste femton åren.

SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Flickorna får vård med stöd av lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Folåsa har fem avdelningar med totalt 38 platser. På ungdomshemmet arbetar omkring 110 tillsvidareanställda och ett 50-tal timvikarier.

Kontakter

Bilder

Foto: privat.
Foto: privat.
Ladda ned bild

Om

Statens Institutionsstyrelse
Statens Institutionsstyrelse
Svetsarvägen 10
171 22 Solna

010-453 40 00https://www.stat-inst.se

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en statlig myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård. Vi behandlar ungdomar med allvarliga psykosociala problem och vuxna med missbruksproblem. SiS tar också emot ungdomar som har dömts till sluten ungdomsvård.

Myndigheten har 21 särskilda ungdomshem med drygt 700 platser och elva LVM-hem med knappt 400 platser för vård av vuxna missbrukare. Institutionerna är placerade över hela landet. Huvudkontoret ligger i Solna.

Chef för myndigheten är generaldirektör Elisabet Åbjörnsson Hollmark. SiS hör till Socialdepartementets verksamhetsområde.

Följ Statens Institutionsstyrelse

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Statens Institutionsstyrelse

SiS går upp i stabsläge på grund av platsbristen21.6.2022 10:31:20 CEST | Pressmeddelande

Statens institutionsstyrelse, SiS, kan idag inte leva upp till kravet att omedelbart anvisa plats utifrån barnens och ungdomarnas behov och socialtjänstens efterfrågan. SiS har på flera ungdomshem tvingats reducera antalet platser på grund av personalbrist och svårigheter att rekrytera medarbetare med rätt kompetens. Därför upprättas nu en nationell stabsorganisation i syfte att stödja och förbättra den rådande platssituationen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum