Linköpings kommun

Ny IOP med Linköpings Frisksportklubb ska ge ökat utbud av aktiviteter för barn och unga

Dela

Idag fattade kultur- och fritidsnämnden beslut om ett nytt Idéburet offentligt partnerskap (IOP) med föreningen Linköpings Frisksportklubb för driften av allaktivitetshuset Hangaren i Ryd.

Linköpings Frisksportklubb har i dag ett uppdrag från kultur- och fritidsnämnden att svara för driften av allaktivitetshuset Hangaren i Ryd, vilket utgör en del av de anläggningar som ingår i Ryd Sport Center. Deras uppdrag upphör att gälla 2022-06-30.

Linköpings kommun och Linköpings Frisksportklubb har kommit överens om att ingå i ett idéburet offentligt partnerskap (IOP) för att möjliggöra fler aktiviteter för barn och ungdomar i området. Partnerskapet bygger på att föreningen är beredda att ta ett ännu större ansvar för Hangaren med ett utökat utbud av aktiviteter, men också ett större ansvar för samverkan med Linköpings kommun och andra aktörer för att utveckla hela Ryd Sportcenter. I överenskommelsen ingår även föreningens verksamhet vid Stora Rängen som möjliggör ännu fler aktiviteter utanför stadsdelen.

– Föreningslivet bidrar med mycket positivt till samhället och det är viktigt att vi ger det goda förutsättningar att fortsätta växa och utvecklas. Med denna överenskommelse får föreningen bättre möjlighet att planera sin verksamhet och erbjuda fler aktiviteter till barn och unga, säger Gustaf Appelberg (L), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Enligt överenskommelsen finansierar Linköpings kommun 1 776 000 kr per år för partnerskapet under perioden 2022-07-01 till och med 2025-07-01. Finansiering av partnerskapet sker inom befintlig budgetram för enheten Anläggningsdrift och föreningsdrift.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 43
582 23 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum