Yearwood PR & Productions

NY JULLÅT: SYLVE i en avskalad cover på Sveriges mest spelade jullåt ”Tänd ett ljus”

Dela

Artisten SYLVE släpper idag en cover på en av våra mest folkkära jullåtar, klassikern ”Tänd ett ljus”. Låten skrevs 1987 av Niklas Strömstedt och Lasse Lindblom och framfördes av gruppen TRIAD, där även Janne Bark ingick. I denna nya version som inte är acapella spelar Mattias Andreasson piano när SYLVE sjunger de välkända textraderna som många av oss kan utantill.

Skivomslag SYLVE - Tänd ett ljus, November 2020
Skivomslag SYLVE - Tänd ett ljus, November 2020

Megahiten "Tänd ett ljus" är mycket populär hos svenska julfirare. I flera år har Musikrättighetsorganisationen STIM sammanställt statistik över de mest spelade svenska jullåtarna och "Tänd ett ljus" behåller år efter år förstaplatsen.

– Det ingick inte i mina planer att släppa en jullåt. Men när Mattias Andreasson och jag satt och färdigställde min senaste singel ”Bättre förr”, så testade vi att jamma lite på ”Tänd ett ljus”. Vi fick sån jäkla feeling, så vi satte på micken och körde några one takes. Jag blev nykär i den här låten som var en favorit som barn, säger SYLVE.

”Tänd ett ljus, och låt det brinna. Låt aldrig hoppet försvinna, det är mörkt nu, men det blir ljusare igen".

– Den här klassikerns vackra text om omtanke för omvärlden är extremt aktuell och viktig i år när många är mer isolerade och ensamma än någonsin. Organisationer som Suicide Zero som jag samarbetar med slår larm om den ökande psykiska ohälsan. Många sörjer de tusentals närstående som gått bort och många, inte minst i min bransch kämpar för att överleva ekonomiskt. Även om vi inte kan träffas fysiskt är det viktigt att finnas där för varandra. Tänk på att bara ett enkelt telefonsamtal kan förändra någons dag. Vi får kämpa tillsammans tills det förhoppningsvis snart, blir ljusare igen, säger SYLVE.

Nyckelord

Bilder

Skivomslag SYLVE - Tänd ett ljus, November 2020
Skivomslag SYLVE - Tänd ett ljus, November 2020
Ladda ned bild
Pressbild på SYLVE tagen av fotograf Maria Östlin på Club Backdoor oktober 2020.
Pressbild på SYLVE tagen av fotograf Maria Östlin på Club Backdoor oktober 2020.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Yearwood PR & Productions
Yearwood PR & Productions

STOCKHOLM

+ 46 70 758 57 78https://www.yearwoodpr.com

Yearwood PR & Productions hjälper dig från grunden med analys, strategi, idéer samt PR- och aktivitetsplaner för att bygga ditt varumärke och skapa uppmärksamhet. Vi hjälper dig att få möjlighet att synas i rätt kanaler för din målgrupp vid rätt tillfälle.

Vi arbetar främst inom musik kultur, nöjesindustri och branscherna restaurang- och krogliv, hotell, mode, styling, inredning och skönhet. Vi har också stor erfarenhet av att planera och genomföra större events och festarrangemang.

Följ Yearwood PR & Productions

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Yearwood PR & Productions

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum