Yearwood PR & Productions

NY JULLÅT: SYLVE i en avskalad cover på Sveriges mest spelade jullåt ”Tänd ett ljus”

Dela

Artisten SYLVE släpper idag en cover på en av våra mest folkkära jullåtar, klassikern ”Tänd ett ljus”. Låten skrevs 1987 av Niklas Strömstedt och Lasse Lindblom och framfördes av gruppen TRIAD, där även Janne Bark ingick. I denna nya version som inte är acapella spelar Mattias Andreasson piano när SYLVE sjunger de välkända textraderna som många av oss kan utantill.

Skivomslag SYLVE - Tänd ett ljus, November 2020
Skivomslag SYLVE - Tänd ett ljus, November 2020

Megahiten "Tänd ett ljus" är mycket populär hos svenska julfirare. I flera år har Musikrättighetsorganisationen STIM sammanställt statistik över de mest spelade svenska jullåtarna och "Tänd ett ljus" behåller år efter år förstaplatsen.

– Det ingick inte i mina planer att släppa en jullåt. Men när Mattias Andreasson och jag satt och färdigställde min senaste singel ”Bättre förr”, så testade vi att jamma lite på ”Tänd ett ljus”. Vi fick sån jäkla feeling, så vi satte på micken och körde några one takes. Jag blev nykär i den här låten som var en favorit som barn, säger SYLVE.

”Tänd ett ljus, och låt det brinna. Låt aldrig hoppet försvinna, det är mörkt nu, men det blir ljusare igen".

– Den här klassikerns vackra text om omtanke för omvärlden är extremt aktuell och viktig i år när många är mer isolerade och ensamma än någonsin. Organisationer som Suicide Zero som jag samarbetar med slår larm om den ökande psykiska ohälsan. Många sörjer de tusentals närstående som gått bort och många, inte minst i min bransch kämpar för att överleva ekonomiskt. Även om vi inte kan träffas fysiskt är det viktigt att finnas där för varandra. Tänk på att bara ett enkelt telefonsamtal kan förändra någons dag. Vi får kämpa tillsammans tills det förhoppningsvis snart, blir ljusare igen, säger SYLVE.

Nyckelord

Bilder

Skivomslag SYLVE - Tänd ett ljus, November 2020
Skivomslag SYLVE - Tänd ett ljus, November 2020
Ladda ned bild
Pressbild på SYLVE tagen av fotograf Maria Östlin på Club Backdoor oktober 2020.
Pressbild på SYLVE tagen av fotograf Maria Östlin på Club Backdoor oktober 2020.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Yearwood PR & Productions
Yearwood PR & Productions

STOCKHOLM

+ 46 70 758 57 78https://www.yearwoodpr.com

Yearwood PR & Productions hjälper dig från grunden med analys, strategi, idéer samt PR- och aktivitetsplaner för att bygga ditt varumärke och skapa uppmärksamhet. Vi hjälper dig att få möjlighet att synas i rätt kanaler för din målgrupp vid rätt tillfälle.

Vi arbetar främst inom musik kultur, nöjesindustri och branscherna restaurang- och krogliv, hotell, mode, styling, inredning och skönhet. Vi har också stor erfarenhet av att planera och genomföra större events och festarrangemang.

Följ Yearwood PR & Productions

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Yearwood PR & Productions

Ny svensk coffee table-bok med konstnärliga fotografier på penis – den roligaste presenten att ge bort på alla hjärtans dag10.2.2021 17:07:32 CETPressmeddelande

– ”Human Behind The Penis” är en coffee table-bok med djup och är en kul present att ge bort till någon du tycker om på Alla hjärtans dag nu på söndag. Det är också en rolig ”gå bort present”. Den kommer garanterat att vara en ice-breaker och ni kommer ha ett roligt och annorlunda ämne att prata om på middagen, säger Jonas Norén.

SYLVE och Suicide Zero tillägnar musikvideon ”Tänd ett ljus” till de nära 1 600 människor som tar sina liv varje år11.12.2020 12:01:32 CETPressmeddelande

Varje år tar nära 1 600 människor sitt liv i Sverige. SYLVE och Suicide Zero vill tillägna musikvideon med en tolkning av Sveriges mest spelade jullåt till de som kämpar med livet, i hopp om att kunna rädda fler liv. – Hjälp mig och Suicide Zero att dela musikvideon och berätta vem du tänder ett ljus för, så nås fler människor av kunskap som kan rädda liv, säger SYLVE.

Human Behind The Penis - Ny svensk fotobok med konstnärliga fotografier på kukar9.12.2020 14:17:10 CETPressmeddelande

Human Behind The Penis är en coffee table-bok med fotografier på 106 erigerade penisar. Bakom fotografierna gömmer sig en mångfald av olika personligheter, yrkesgrupper, kroppsformer och livshistorier. Vi får möta allt från kändisar, tv-personligheter, poliser, präster och journalister, till lärare, lokförare och myndighetsföreträdare. De har olika bakgrund, sexuell läggning och livsstil. Men det de har gemensamt är att de alla är porträtterade på samma sätt. Och att de är anonyma.

Human Behind The Penis - New Swedish coffee table-book containing art photography of male dicks9.12.2020 13:50:30 CETPress release

“Human Behind the Penis” is a coffee table-book containing photographs of 106 erected penises. Hiding behind the photos is a variety of different personalities, occupations, body types and stories from life. We get to meet everything from celebrities, tv personalities, cops, priests, journalists, to teachers, train conductors and government officials. They all come from different backgrounds, sexual orientations and lifestyles. What they do have in common is that they are all portrayed in the same way, and that they all are anonymous!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum