Acronis

Ny kartläggning av cyberattacker under coronapandemin visar på behovet av integrerat cyberskydd

Dela

Den nya rapporten Acronis Cyber Readiness Report 2020 visar att de vanligaste attackerna som skett mot distansarbetare under coronapandemin hittills är nätfiske, DDoS-attacker och angrepp mot videokonferenstjänster som Zoom, Cisco Webex och Microsoft Teams. Hela 39% av företagen som deltagit i studien har utsatts för angrepp mot videomöten. Resultaten visar på behovet av integrerade cyberskyddslösningar och i samband med detta lanserar Acronis idag B2B-lösningen Acronis Cyber Protect 15, som kombinerar backup, katastrofåterställning, skydd mot skadlig programvara, cybersäkerhet och verktyg för hantering av endpoints.

B2B-Solution Acronis Cyber Protect 15 (Photocredit: Acronis)
B2B-Solution Acronis Cyber Protect 15 (Photocredit: Acronis)

I den nyligen publicerade Acronis Cyber Readiness Report har 3 400 globala företag och distansarbetare deltagit. Svaren visar att 92% av företagen har skaffat ny teknik för att klara av distansarbete under covid-19-pandemin som består bl.a. av verktyg för samarbete, integritet och cybersäkerhet för endpoints. Rapporten visar vidare att de vanligaste teknikerna som hackare använder för attacker mot distansarbetare är nätfiske, DDoS-attacker och angrepp mot videokonferenstjänster.

  • 39% av företagen som deltagit i studien har råkat ut för angrepp mot videokonferenstjänster under de senaste tre månaderna vid användning av appar såsom Zoom, Cisco Webex och Microsoft Teams.
  • Nätfiske har nått historiskt höga nivåer vilket skulle kunna förklaras av att endast 2 % av företagen som deltagit i studien prioriterar URL-filtrering när de utvärderar lösningar för cybersäkerhet, vilket kan göra distansarbetare sårbara för nätfiske.
  • Acronis cyberskyddscenter CPOC upptäckte att 35% av attacker med skadlig programvara inte fångades upp av organisationernas försvar förrän de installerade Acronis Cyber Protect.

Acronis Cyber Protect 15 integrerar funktioner för dataskydd och cybersäkerhet som stopp av ZeroDay-attacker med AI-baserad beteendeanalys, URL-filtrering, såbarhetsbedömningar, skydd för videokonferenstjänster och automatisk patch-hantering. Detta gör det möjligt för en organisation att skydda sig mot moderna cyberhot och samtidigt garantera tillgång till sina data och system på kortast möjliga tid.

– Resultaten från rapporten visar varför organisationer behöver lösningar för cyberskydd som minskar komplexiteten, förbättrar säkerheten och samtidigt är kostnadseffektiva. Traditionella separata lösningar för antivirus och backup kan inte längre skydda mot sofistikerade moderna cyberhot, säger Serguei Beloussov, Acronis vd och grundare.

Funktioner hos Acronis Cyber Protect 15

Acronis Cyber Protect 15integrerar funktioner för dataskydd och nästa generationens cybersäkerhet vilket gör att organisationer kan skydda sig mot moderna cyberhot samtidigt som som de har snabbast möjliga tillgång till sina data och system.

  • Skyddet för videokonferenser hindrar otillåtet nyttjande av appar såsom Zoom, Webex och Microsoft Teams. Till exempel så åtgärdade Acronis Cyber Protect en sårbarhet i Webex redan innan den hade rapporterats av Cisco.
  • Tester utförda av oberoende laboratorier såsom AV-Test och Virus Bulletin visade att skyddet mot farlig programvara i Acronis Cyber Protect detekterade 100 % av farliga attacker utan att någon felaktigt klassades som farlig.

Mer information om Acronis Cyber Protect 15 och Cyber Readiness Report finns här.

Kontakter

Andreas Rossbach | PR& Communication Manager Europe at Acronis
Mobile: +49 151 40767189
Linkedin: A.Rossbach
Twitter:@rossbachacronis

Bilder

B2B-Solution Acronis Cyber Protect 15 (Photocredit: Acronis)
B2B-Solution Acronis Cyber Protect 15 (Photocredit: Acronis)
Ladda ned bild
Infografic Acronis Cyber Readiness Report 2020 (Infografic Credit: Acronis)
Infografic Acronis Cyber Readiness Report 2020 (Infografic Credit: Acronis)
Ladda ned bild

Om

Acronis
AcronisFölj Acronis

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Acronis

Acronis tillsammans med branschledare skapar en första enhetlig guide om cybersäkerhet för styrelseledamöter25.3.2021 11:24:21 CET | Pressmeddelande

SCHAFFHAUSEN, Schweiz, 23 mars 2021 - Acronis, en global ledare inom cyberskydd och medlem i World Economic Forum (WEF) Centre for Cybersecurity, offentliggjorde resultaten i en ny WEF-rapport som varnar för att ett misslyckande från cybersäkerheten är en “tydlig och aktuell fara” och kritiska globala hot. Trots det har svar från styrelseledamöter varit splittrade, riskerna inte helt förstådda och samarbete mellan branscher begränsat. Acronis bidrog med sin expertis och insikter från sitt arbete med cyberskydd som en del av arbetsgruppen som bidrog till rapporten. WEFs nya rapport Principles for Board Governance of Cyber Risk visar att styrelseledamöter måste spela en aktivare roll för att skydda organisationer mot cyberrisker och hitta lösningar på denna splittring. Rapporten har tagits fram av WEF, National Association of Corporate Directors, Internet Security Alliance och PwC och är resultatet av ett årslångt samarbete för att hitta sammanhållna, globala och gränsöverskridande riktl

Acronis expanderar regional support för partners, upprättar lokala cyberdatacenter och förstärker Acronis cyberinfrastruktur21.10.2020 08:11:35 CEST | Pressmeddelande

Stockholm, 20 oktober, 2020 – Acronis, en global ledare inom cyberskydd meddelar idag planer på att expandera sitt globala nätverk av molndatacenter med nya moderna lokaler i Kanada, Nya Zeeland och Butan. Expansionen, som tillkännagavs under Acronis Global Cyber Summit 2020, säkerställer att Acronis alla cyberskyddslösningar kommer att vara tillgängliga för partners och organisationer över hela världen vilket är extra viktigt nu när runt två tredjedelar av arbetsstyrkan arbetar på distans och är beroende av molnbaserade tjänster. Dagen tillkännagivande innehöll även Acronis planer på att inrätta ytterligare 100 mikrodatacenter i sitt globala nätverk som redan har samlokaliserade datacenter för hanterade tjänster i USA. Storbritannien, Schweiz, Frankrike, Tyskland, japan, Australien och Singapore. Ytterligare ett datacenter i Vancouver, Kanada meddelades tidigare denna månad. – Mikrodatacenter möjliggör effektiv användning av Edge, särskilt på tillväxtmarknader. Denna expansion, som är

Unikt cyberskydd lanseras för videokonferenstjänster5.5.2020 08:42:54 CEST | Pressmeddelande

Acronis lanserar idag en omfattande uppdatering av cyberskyddslösningen Cyber Protect Cloud, med anledning av de nya behov och risker som uppkommit av coronakrisen. Cyber Protect Cloud är den första lösningen inom cyberskydd som integrerar säkerhetskopiering, katastrofåterställning, nästa generations anti-malware, antivirus och cybersäkerhet i en samlad tjänst. Nu finns även ett effektivt cyberskydd för videokonferensprogram som Zoom, som meddelar användaren om det kommande Zoom-mötet är säkert. Detta är helt unikt i dagsläget och särskilt aktuellt då fler personer än någonsin jobbar hemifrån och är beroende av videokonferenstjänster.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum