Bookmark Förlag

Ny kokbok om matsvinn spar på både plånbok och miljö

Dela

Idag släpps No waste, just taste – en inspirerande kokbok av kocken Karin Sundgren som visar hur enkelt och smakfullt det kan vara att minska matsvinnet på individnivå.

Foto: Ylva Sundgren
Foto: Ylva Sundgren

Vad brukar du göra av kanterna på löken du hackar, blasten på morötterna eller örternas stjälkar? De flesta av oss slänger dessa delar som vi trots allt betalat pengar för och som är minst lika användbara som resten av grödorna. Lösningen till det kostsamma matsvinnet kan nu äntligen hittas i den nya kokboken No waste, just taste.

”På grund av bristande kunskap slänger folk fullt ätbara råvaror, som med lite fantasi kan bli en festmåltid.” säger Karin Sundgren om budskapet bakom boken. ”Det kan vara svårt att påverka stora företag och rådande ekonomiska system, men vi kan i varje fall påverka vad vi själva gör i våra hem, i vår vardag. Min förhoppning är att boken ska bidra till ett minskat matsvinn och samtidigt inspirera till skaparglädje i köket.”

No waste, just taste är fylld med svinnsmarta recept som hjälper oss att inte bara spara tid och pengar, utan även på vår miljö. Genom att minska matsvinnet får vi plötsligt ett mer välfyllt kök och bokens tips och kreativa recept gör det enkelt att vara både en miljöhjälte och mästerkock! Följ med på en unik matresa där hållbarhet och smak står i centrum. Med inspirerande och lättlagade recept kan du nu minska ditt eget matsvinn – och få en mer mångsidig och sparsam kost på köpet.

 

Karin Sundgren blev utnämnd till Årets Möteskock 2019, mycket tack vare hennes innovativa arbete på Vår Gård i Saltsjöbaden. Hon jobbar effektivt med alla råvaror för att minska matsvinnet och har även uppmärksammats för de inspirerande middagarna hon lagar på endast matsvinn från lokala butiker. Utan pekpinnar eller förmaningar uppmuntrar hon i sin nya kokbok till att ta till vara på alla delar av råvarorna utan att kompromissa med smaken.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Ylva Sundgren
Foto: Ylva Sundgren
Ladda ned bild
Foto: Ylva Sundgren
Foto: Ylva Sundgren
Ladda ned bild
Foto: Ylva Sundgren
Foto: Ylva Sundgren
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Förlaget för kräsna bokälskare.

BOOKMARK FÖRLAG är ett av Sveriges yngsta och starkast växande allmänutgivande förlag. Vi fokuserar på unika och dramatiska titlar som är svåra att lägga ifrån sig, och har såväl svenska som utländska författarskap. 

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum