Svenska institutet

Ny kortfilm om Sverige visas på Times Square

Dela

Den 27 januari lanserar Svenska institutet kortfilmen ”This is Sweden” som ska ge en öppen och ärlig glimt av dagens Sverige. Idag visas en teaser av filmen på Times Square i samband med veckans öppnande av generalkonsulatet i New York.

Foto: This is Sweden
Foto: This is Sweden

Teasern släpptes på sociala medier i torsdags och har hittills setts över en halv miljon gånger. Filmen premiärvisas i sin helhet i morgon, den 27 januari, då närings- och innovationsminister Mikael Damberg besöker Nasdaq-börsen i New York. Förhoppningen med den 1 minut och 46 sekunder långa filmen är att väcka intresse hos en internationell publik och ge en uppdaterad, attraktiv och äkta bild av landet.

– ”This is Sweden” visar allt från regniga somrar och spontana nakenbad till generösa föräldraledigheter och samkönade äktenskap. Vi vill förmedla en autentisk känsla av vad Sverige är idag, säger Johan Sundberg, projektledare på Svenska institutet.

Filmen har producerats av det prisbelönta produktionsbolaget B-Reel Films med Olof Lindh som regissör. Blott 25 år gammal har han redan samlat på sig en rad utmärkelser och priser, bland annat för projekt på uppdrag av Spotify.

– Vi har valt en dokumentär metod, där vi filmat riktiga människor i deras vardag istället för att använda oss av professionella skådespelare, säger Olof Lindh.

Den dokumentära känslan förstärks av Alice Bomans melankoliska låt ”Waiting”.

– Jag är stolt över att få representera Sverige och alla de delar av Sverige som filmen lyfter fram, säger Alice Boman.

Filmens vinjettstruktur gör att separata delar kan plockas ur till korta tematiska filmer, till exempel ”This is 16 Months Parental Leave”. Strukturen gör det också enkelt att göra uppföljare som visar upp specifika områden, såsom ”This is Innovation”.

Filmen finns tillgänglig online och kan användas fritt av alla – från privatpersoner till ambassader, konsulat och andra organisationer med officiella uppdrag att främja Sverige i utlandet. Den kan också laddas ner och användas offline, till exempel vid studentmässor eller presentationer av svenska företag och statsföreträdare. 


”This is Sweden” lanseras i sin helhet via sociala medier den 27 januari klockan 08.00 (svensk tid):

Facebook: Sweden.se
Youtube: Sweden

Länkarna blir aktiva först när inläggen har publicerats.

Nyckelord

Kontakter

Johan Sundberg, projektledare film, Svenska institutet, johan.sundberg@si.se, 073-684 20 16, 08-453 78 61.

Anna Knutsson, pressansvarig Sverige, Svenska institutet, anna.knutsson@si.se, 073-336 89 47, 08-453 78 37.

Bilder

Foto: This is Sweden
Foto: This is Sweden
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Slottsbacken 10
111 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/
Svenska institutet är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder.

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

Globalt forum om social dialog samlar aktörer från hela världen15.11.2017 12:59Pressmeddelande

Över hundra deltagare från 37 länder samlas på Runö utanför Stockholm för en 48-timmars kreativ workshop, den 20-21 november. Genom interaktivt samarbete ska deltagarna hitta lösningar på hur social dialog kan stärkas – och därmed bidra till hållbar utveckling. Detta sker på Swedish Institute Sustainability Forum, som anordnas av Svenska institutet och LO. Temat på workshopen är inspirerat av Global Deal och statsminister Stefan Löfven är huvudtalare på forumet.

Amerikaner mer positiva till Sverige under det senaste året30.10.2017 09:55Pressmeddelande

En ny studie från Svenska institutet visar att mer än var fjärde amerikan uppger att de har fått en mer positiv bild av Sverige det senaste året. Detta trots en ökning av missvisande och ibland direkt felaktig information om Sverige i nordamerikanska nyhetsmedier och sociala medier. Många associerar Sverige med frågor som innovation, hållbarhet, utbildning och respekt för mänskliga rättigheter.

Demokratisk arkitektur tema för svensk satsning i New York23.10.2017 14:56Pressmeddelande

Under arkitekturmånaden ”Archtober” i New York gör Sverige en veckolång satsning på temat demokratisk arkitektur. Programmet visar olika perspektiv och infallsvinklar från både Sverige och USA genom en serie seminarier och workshops, och en mötesplats i form av en utställning som visar över trettio svenska exempel på demokratisk arkitektur i praktiken. Dessutom kommer en stor muralmålning av malmöbaserade konstnären Ola Kalnins att under veckan växa fram på en husvägg i Brooklyn.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum