Svenska institutet

Ny kortfilm om Sverige visas på Times Square

Dela

Den 27 januari lanserar Svenska institutet kortfilmen ”This is Sweden” som ska ge en öppen och ärlig glimt av dagens Sverige. Idag visas en teaser av filmen på Times Square i samband med veckans öppnande av generalkonsulatet i New York.

Foto: This is Sweden
Foto: This is Sweden

Teasern släpptes på sociala medier i torsdags och har hittills setts över en halv miljon gånger. Filmen premiärvisas i sin helhet i morgon, den 27 januari, då närings- och innovationsminister Mikael Damberg besöker Nasdaq-börsen i New York. Förhoppningen med den 1 minut och 46 sekunder långa filmen är att väcka intresse hos en internationell publik och ge en uppdaterad, attraktiv och äkta bild av landet.

– ”This is Sweden” visar allt från regniga somrar och spontana nakenbad till generösa föräldraledigheter och samkönade äktenskap. Vi vill förmedla en autentisk känsla av vad Sverige är idag, säger Johan Sundberg, projektledare på Svenska institutet.

Filmen har producerats av det prisbelönta produktionsbolaget B-Reel Films med Olof Lindh som regissör. Blott 25 år gammal har han redan samlat på sig en rad utmärkelser och priser, bland annat för projekt på uppdrag av Spotify.

– Vi har valt en dokumentär metod, där vi filmat riktiga människor i deras vardag istället för att använda oss av professionella skådespelare, säger Olof Lindh.

Den dokumentära känslan förstärks av Alice Bomans melankoliska låt ”Waiting”.

– Jag är stolt över att få representera Sverige och alla de delar av Sverige som filmen lyfter fram, säger Alice Boman.

Filmens vinjettstruktur gör att separata delar kan plockas ur till korta tematiska filmer, till exempel ”This is 16 Months Parental Leave”. Strukturen gör det också enkelt att göra uppföljare som visar upp specifika områden, såsom ”This is Innovation”.

Filmen finns tillgänglig online och kan användas fritt av alla – från privatpersoner till ambassader, konsulat och andra organisationer med officiella uppdrag att främja Sverige i utlandet. Den kan också laddas ner och användas offline, till exempel vid studentmässor eller presentationer av svenska företag och statsföreträdare. 


”This is Sweden” lanseras i sin helhet via sociala medier den 27 januari klockan 08.00 (svensk tid):

Facebook: Sweden.se
Youtube: Sweden

Länkarna blir aktiva först när inläggen har publicerats.

Nyckelord

Kontakter

Johan Sundberg, projektledare film, Svenska institutet, johan.sundberg@si.se, 073-684 20 16, 08-453 78 61.

Anna Knutsson, pressansvarig Sverige, Svenska institutet, anna.knutsson@si.se, 073-336 89 47, 08-453 78 37.

Bilder

Foto: This is Sweden
Foto: This is Sweden
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Slottsbacken 10
111 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/
Svenska institutet är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder.

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum