Ny kortfilm ska skapa samtal om mat och identitet

Dela
Det kreativa kollektivet Wulira Studio vill undersöka mat kopplat till identitet, framför allt bland minoritetssvenskar – vilket har resulterat i kortfilmen Fuck Your Fusion. Filmen lyfter bland annat fram hur minoriteters matkulturer ofta blir accepterade först när trendiga fusion-restauranger plockar upp dem. Fuck Your Fusion är en del av Halebop Creative Call, en plattform som ger unga kreatörer möjlighet att utveckla sitt skapande.
Farah Yusuf, Mary-Anne Buyondo och MyNa Do utgör tillsammans Wulira Studio.
Farah Yusuf, Mary-Anne Buyondo och MyNa Do utgör tillsammans Wulira Studio.

Intresset för mat har aldrig varit större. Detta är något det kreativa kollektivet Wulira Studio från Malmö tagit fasta på men med fokus på hur matkultur och identitet går hand i hand. I den nya kortfilmen Fuck Your Fusion får vi följa ett sällskap på sex vänner som under en middag samtalar om alltifrån arv och traditioner till status och att rasifieras. Allt med utgångspunkt i maten man äter.

– Mat och identitet är tätt sammanflätat. Titta bara på hur många minoritetssvenskar som växer upp med och retas för den mat man äter hemma samtidigt som ”fusion”-restauranger som blandar matkulturer beskrivs som nyskapande och har hög status. Vem som lagar, serverar och äter maten spelar roll för hur maten tas emot, säger MyNa Do, som utgör en tredjedel av Wulira Studio.

Tanken med filmen är att skapa ett samtal om frågorna den berör, men också att upphöja matkulturer som sällan får plats eller lyfts fram för vad de är. Förhoppningen är också att många ska känna sig stärkta och bekräftande i sina upplevelser av att se den.

Kortfilmen är en del av Halebop Creative Call, ett initiativ där Halebop tillsammans med unga kreatörer utmanar traditionella arbetsprocesser. Halebop Creative Call är nu inne på sitt andra år och Wulira Studio utgör tillsammans med tre andra kreatörer årets medverkande.

– På Halebop älskar vi mat! Vi har både haft en egen matserie, Mataam, och ger ut restaurangguiden Not So White Guide. Wulira Studio träffar mitt i prick när de på ett smart, utmanande och underhållande sätt riktar ljuset mot matkulturernas betydelse för vilka vi är. Men också vilken mat som accepteras och lyfts fram, säger Johanna Sahlman, Head of Halebop.

Wulira Studio är ett kreativt kollektiv i Malmö. Farah Yusuf, MyNa Do och Mary-Anne Buyondo som utgör Wulira Studio kommer från olika bakgrunder inom alltifrån teater- och filmproduktion, foto, mode, musik, digital design och events. Wulira Studio har skapats utifrån en ambition att vara den förändring de själva vill se och kortfilmen är deras första projekt som ett kollektiv.

Fuck Your Fusion har premiär onsdag den 9 december på www.halebop.se/wulirastudio

Nyckelord

Kontakter

För mer information, kontakta gärna:
Canan Yasar, presskontakt Halebop, canan.yasar@obeyapr.se, 070-383 07 48

Bilder

Farah Yusuf, Mary-Anne Buyondo och MyNa Do utgör tillsammans Wulira Studio.
Farah Yusuf, Mary-Anne Buyondo och MyNa Do utgör tillsammans Wulira Studio.
Ladda ned bild
Poster Fuck Your Fusion.
Poster Fuck Your Fusion.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Halebop
Halebop
Stjärntorget 1
16979 Solna

http://www.halebop.se

Halebop är ett varumärke inom TeliaCompany. Vi är en av de största mobiloperatörerna på Svenska marknaden och använder Telias nät för våra tjänster.

 

Följ Halebop

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Halebop

Halebop och Samsung Nordics bjuder in till kryptisk tävling – knäck koden och vinn mobil18.1.2024 15:02:48 CET | Pressmeddelande

There is a new Samsung in town. Den 17 januari släpptes den nya Samsung Galaxy S24-trion för världen att se första gången. I helgen lanserar Halebop, tillsammans med Samsung Nordics, en tävling där svenskarna kan vinna nya Samsung Galaxy S24 Ultra genom att knäcka koden. Tävlingen går live fredag den 19 januari kl. 12.00 på halebop.se/unlock och i Mall of Scandinavia.

Varannan person stör sig på telefonsamtalen i det offentliga rummet19.10.2023 07:03:00 CEST | Pressmeddelande

Trängsel, förseningar och inte minst högljudda telefonsamtal i kollektivtrafiken är vardag för många. Samtalsrapporten, framtagen av Halebop, har tittat närmre på svenskarnas mobilvanor och hittat att drygt varannan person stör sig på telefonsamtal i det offentliga rummet. Detta samtidigt som samma rapport visar att telefonsamtalet har positiva effekter på människans välmående.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye