Ny kortfilm utmanar bilden av relationer

Dela

Kan en och samma partner uppfylla alla ens krav? Det är en av frågorna som ställs till tittaren i Polly, en ny kortfilm av regissören och fotografen Faramarz Gosheh. Kortfilmen är en del i årets upplaga av Halebop Creative Call, en plattform som ger unga kreatörer möjlighet att utveckla sitt skapande.

Polly av Faramarz Gosheh
Polly av Faramarz Gosheh


Är det tanken att man ska hitta ”the one” – och sedan älska samma människa livet ut? I Faramarz Goshehs senaste kortfilm Polly är utmanandet av bilden av relationer ett centralt huvudtema.

I Polly slängs vi in i huvudkaraktären Pollys vardag där hon lever i en relation med tre olika personer. Filmen dyker ner i korta, intima ögonblick i deras vardag och porträtterar allt från lust och eufori till vemod och avundsjuka. För Faramarz är det här ett sätt att ifrågasätta värderingar och ge tittaren en tankeställare.

– Med Polly har jag verkligen fått förverkliga ett drömprojekt. När det kommer till relationer finns det så många normer som vi tar för givna, men i Polly lever karaktärerna efter andra regler. Jag vill att tittaren ska lämna filmen och tänka: ”Hur utmanar jag själv mina relationer? Vad förväntas av mig och vill jag ändra på det?”, säger Faramarz Gosheh.

Faramarz Gosheh är en regissör och fotograf som börjat få stor uppmärksamhet för sitt filmskapande. Den självlärde 26-åringen från Göteborg är numera representerad av Camp David Film i Stockholm och driver även det egna produktionsbolaget Noor Studios. Han har tidigare regisserat för varumärken som Volvo och Warner Music. Med Polly har han utforskat en mer konstnärlig riktning och skapat något som enklast kan beskrivas som en genreblandning av drama, musik och konstfilm.

Kortfilmen är en del av Halebop Creative Call, ett initiativ där Halebop tillsammans med unga kreatörer utmanar traditionella arbetsprocesser. Halebop Creative Call är nu inne på sitt andra år och Faramarz Gosheh utgör tillsammans med tre andra kreatörer och kollektiv årets medverkande.

– Med Halebop Creative Call vill vi utmana oss själva i vilken typ av kommunikation vi skapar och med vem. Faramarz är precis en sån typ av kreatör som vi vill lyfta: en ny och spännande regissör som har både öga och sinne för det visuella berättandet, säger Johanna Sahlman, Head of Halebop.

Polly har premiär onsdag den11 november på www.halebop.se/faramarz.

Nyckelord

Kontakter

Canan Yasar, presskontakt Halebop, canan.yasar@obeyapr.se, 070-383 07 48

Bilder

Polly av Faramarz Gosheh
Polly av Faramarz Gosheh
Ladda ned bild
Polly av Faramarz Gosheh
Polly av Faramarz Gosheh
Ladda ned bild
Poster Polly av Faramarz Gosheh
Poster Polly av Faramarz Gosheh
Ladda ned bild
Polly av Faramarz Gosheh
Polly av Faramarz Gosheh
Ladda ned bild
Faramarz Gosheh. Fotograf: John Jamal Gille Columbus
Faramarz Gosheh. Fotograf: John Jamal Gille Columbus
Ladda ned bild

Om

Halebop
Halebop
Stjärntorget 1
16979 Solna

http://www.halebop.se

Halebop är ett varumärke inom TeliaCompany och vänder sig till unga, digitala och prismedvetna kunder. Vi är en av de största mobiloperatörerna på Svenska marknaden och använder Telias nät för våra tjänster.

Följ Halebop

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Halebop

Ny kortfilm ska skapa samtal om mat och identitet9.12.2020 07:00:00 CETPressmeddelande

Det kreativa kollektivet Wulira Studio vill undersöka mat kopplat till identitet, framför allt bland minoritetssvenskar – vilket har resulterat i kortfilmen Fuck Your Fusion. Filmen lyfter bland annat fram hur minoriteters matkulturer ofta blir accepterade först när trendiga fusion-restauranger plockar upp dem. Fuck Your Fusion är en del av Halebop Creative Call, en plattform som ger unga kreatörer möjlighet att utveckla sitt skapande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum