Svenska kyrkan Norrköping

Ny kyrkoherde i Norrköpings pastorat

Dela
Norrköpings pastorat får en ny kyrkoherde. Kyrkorådet har beslutat att det blir Katarina Wändahl som tillträder tjänsten i början av juni 2022. Katarina Wändahl har tidigare haft olika framträdande positioner i Svenska kyrkan i Norrköping och har en god förankring hos anställda, ideellt engagerade och förtroendevalda sedan tidigare.
Katarina Wändahl. Foto: Malin Singelsö
Katarina Wändahl. Foto: Malin Singelsö

Styrelsen för Svenska kyrkan i Norrköping - kyrkorådet - beslutade den 25 maj att som ny kyrkoherde i Norrköpings pastorat anställa Katarina Wändahl. Katarina har tidigare arbetat som kyrkoherde i Norrköpings kyrkliga samfällighet. 

Efter organisationsförändringar, genomförda 2010 samt 2014, har hon verkat som kyrkoherdens adjunkt och församlingsherde i Kolmårdens församling och nu senast som tillförordnad kyrkoherde.

- Kyrkorådet var mycket glada efter beslutet, säger kyrkorådets ordförande Anne Olofsson. Katarina Wändahl är en mycket erfaren ledare med lång meritlista. Hon har ett strategiskt sinne och en mycket god förankring hos anställda, ideellt engagerade och förtroendevalda i pastoratet. Vi ser med tillförsikt fram emot den framtida samverkan med Wändahl och att fortsätta utveckla det goda arbete som genomförs av Svenska kyrkan i Norrköping varje dag.

-Jag är väldigt glad över förtroendet att få leda Norrköpings pastorat. Det ska bli mycket spännande att tillsammans med medarbetare, förtroendevalda och ideella fortsätta att utveckla Svenska kyrkan, säger Katarina Wändahl.

Katarina Wändahl påbörjar sin anställning som kyrkoherde i början av juni 2022.

Kontakt:

Katarina Wändahl, kyrkoherde
Tel: 011-241201
E-post: katarina.wandahl@svenskakyrkan.se

Bilder

Katarina Wändahl. Foto: Malin Singelsö
Katarina Wändahl. Foto: Malin Singelsö
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Norrköping
Svenska kyrkan Norrköping
Nya Rådstugugatan 7
601 04 Norrköping

+46(11)241000https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Kyrkan finns till för dig.

Svenska kyrkan Norrköping vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg. Vi finns med i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. 

Svenska kyrkan i Norrköping har fyra församlingar, Borgs församling, Kolmårdens församling, S:t Johannes församling och S:t Olofs församling. Här finns också Diakonicentrum - DC som är en mötesplats och samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna. I Norrköpings pastorat finns även en kyrkogårdsförvaltningen, ett kansli och en utvecklingsenhet.

Tillsammans består Svenska kyrkan i Norrköping av ca 80 000 medlemmar, 25 kyrkor, 23 kyrkogårdar, 7 kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Vi vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på för alla, vi vill vara där människor är. Kyrkan finns till för dig.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

Biskop Marika Markovits besöker Norrköping17.3.2023 13:32:19 CET | Pressmeddelande

Linköpings stifts nya biskop Marika Markovits besöker Norrköping och pastoratets alla präster och diakoner i Norrköpings fyra församlingar S:t Olof, Borg, Kolmården och S:t Johannes. Under dagen deltar deltar biskopen tillsammans med Norrköpings kyrkoherde Katarina Wändahl och Norrköpings präster och diakoner i ett konvent. Dagen inleds med en mässa ledd av biskopen i S:t Olai kyrka som är öppen för allmänheten.

Satsning på språkcafé i Matteus16.3.2023 14:21:15 CET | Pressmeddelande

I tillbyggnaden vid Matteus kyrka har ett nytt språkcafé startat i ett samarbete mellan Sensus och Svenska kyrkan. Det första tillfället lockade ett 20-tal personer, de allra flesta av ukrainsk härkomst. Initiativtagare till projektet är Wael Korkis, anställd vid Sensus och legitimerad lärare, som länge har brunnit för att lära ut svenska språket till nyanlända och som har drivit liknande verksamheter tidigare.

Kyrkvaktmästaren Per ställer ut7.2.2023 15:02:09 CET | Pressmeddelande

En kyrkvaktmästare befinner sig ofta i kyrkolokalernas mer ovanliga miljöer och gör också iordning kyrkorummen inför gudstjänster, förrättningar och konserter. Kyrkvaktmästaren Per Karlsson kunde inte undvika att lägga märke till små och ibland udda detaljer i kyrkorna. Det ledde till att han började fota underfundiga detalj- och miljöbilder till sin egen facebooksida, något som uppskattades av många. Nu ställer Per ut ett urval av sina bilder i S:t Olai kyrka i utställningen Ögonblicksbilder under februari och mars och hoppas på att fler ska upptäcka kyrkorummet på ett nytt sätt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum