Svenska kyrkan Norrköping

Ny kyrkoherde i Norrköpings pastorat

Dela

Norrköpings pastorat får en ny kyrkoherde. Kyrkorådet har beslutat att det blir Katarina Wändahl som tillträder tjänsten i början av juni 2022. Katarina Wändahl har tidigare haft olika framträdande positioner i Svenska kyrkan i Norrköping och har en god förankring hos anställda, ideellt engagerade och förtroendevalda sedan tidigare.

Katarina Wändahl. Foto: Malin Singelsö
Katarina Wändahl. Foto: Malin Singelsö

Styrelsen för Svenska kyrkan i Norrköping - kyrkorådet - beslutade den 25 maj att som ny kyrkoherde i Norrköpings pastorat anställa Katarina Wändahl. Katarina har tidigare arbetat som kyrkoherde i Norrköpings kyrkliga samfällighet. 

Efter organisationsförändringar, genomförda 2010 samt 2014, har hon verkat som kyrkoherdens adjunkt och församlingsherde i Kolmårdens församling och nu senast som tillförordnad kyrkoherde.

- Kyrkorådet var mycket glada efter beslutet, säger kyrkorådets ordförande Anne Olofsson. Katarina Wändahl är en mycket erfaren ledare med lång meritlista. Hon har ett strategiskt sinne och en mycket god förankring hos anställda, ideellt engagerade och förtroendevalda i pastoratet. Vi ser med tillförsikt fram emot den framtida samverkan med Wändahl och att fortsätta utveckla det goda arbete som genomförs av Svenska kyrkan i Norrköping varje dag.

-Jag är väldigt glad över förtroendet att få leda Norrköpings pastorat. Det ska bli mycket spännande att tillsammans med medarbetare, förtroendevalda och ideella fortsätta att utveckla Svenska kyrkan, säger Katarina Wändahl.

Katarina Wändahl påbörjar sin anställning som kyrkoherde i början av juni 2022.

Kontakt:

Katarina Wändahl, kyrkoherde
Tel: 011-241201
E-post: katarina.wandahl@svenskakyrkan.se

Bilder

Katarina Wändahl. Foto: Malin Singelsö
Katarina Wändahl. Foto: Malin Singelsö
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Norrköping
Svenska kyrkan Norrköping
Nya Rådstugugatan 7
601 04 Norrköping

+46(11)241000https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Kyrkan finns till för dig.

Svenska kyrkan Norrköping vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg. Vi finns med i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. 

Svenska kyrkan i Norrköping har fyra församlingar, Borgs församling, Kolmårdens församling, S:t Johannes församling och S:t Olofs församling. Här finns också Diakonicentrum - DC som är en mötesplats och samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna. I Norrköpings pastorat finns även en kyrkogårdsförvaltningen, ett kansli och en utvecklingsenhet.

Tillsammans består Svenska kyrkan i Norrköping av ca 80 000 medlemmar, 25 kyrkor, 23 kyrkogårdar, 7 kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Vi vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på för alla, vi vill vara där människor är. Kyrkan finns till för dig.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

Nattvandring under studentveckan19.5.2022 08:05:00 CEST | Pressmeddelande

För femte året i rad kvälls- och nattvandrar Elevhälsan och Svenska kyrkan i Norrköping under studentveckan. Under sex kvällar och nätter finns vi som vuxenstöd och har med oss vatten och plåster. Nattvandringen är ett samarbete där vi hjälps åt tillsammans med andra aktörer som utbildningskontoret, friskolorna, socialtjänsten, polisen och räddningstjänsten. Diakon Maria Bard från Svenska kyrkan samordnar insatsen.

Nya värden till kulturarvet2.2.2022 12:40:05 CET | Pressmeddelande

Utmed Finspångsvägen återfinns en av Norrköpings äldsta kyrkor, Östra Eneby kyrka. Med anor från 1100-talet har kyrkan länge varit en plats där människor från bygden samlats i glädje och sorg. Till dess stora kulturarv kan räknas, förutom själva kyrkobyggnaden, bland annat en runsten, som tros ha varit ett tidigt altare, och de brudkronor som lånats ut till kvinnor som stått brud genom århundraden. Men nu läggs ett nytt föremål till framtida kulturarv. Ett dopträd i smide.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum