Strängnäs stift

Ny kyrkoherde välkomnas i Dunker-Lilla Malma församling.

Dela

På söndag, den 31 oktober, välkomnas Erika Nyman som ny kyrkoherde i Dunker-Lilla Malma församling.

Biskop Johan Dalman celebrerar och Erika Nyman predikar. I högmässan medverkar också församlingens tre körer under ledning av kyrkomusiker Inger Glan. Efter gudstjänsten blir det mingel på kyrkbacken för alla!

Tid: Söndag den 31 oktober, kl. 11:00
Plats: Dunkers kyrka

I och med mottagningen återöppnas Dunkers kyrka som varit stängd för renovering.

Erika Nyman, 44 år, vigdes till präst för Strängnäs stift för 21 år sedan och var prästkanidat i Dunker-Lilla Malma under sin utbildning.
- Sedan dess har församlingen haft en speciell plats i mitt hjärta. Här finns ett stort engagemang och jag ser fram emot att leda församlingens arbete i att vara ”kyrkan mitt i byn” och finnas till för människor, berättar hon.
Erika Nyman har arbetat som präst och kyrkoherde i Strängnäs stift förutom 2,5 år då hon var familjepräst i S:t Matteus församling i Stockholm. Hon har tjänstgjort som kyrkoherde i församlingen sedan 1 november 2020 men har inte välkomnats formellt på grund av pandemin.
- Det är härligt att äntligen få bjuda in till gudstjänster, dop, all verksamhet och musik i kyrkan igen efter nedstängningen!

För mer information:
Magdalena Öhrling
Biskopens adjunkt
Tel: 0152-234 11

Kontakter

Bilder

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum