Strängnäs stift

Ny kyrkoherde välkomnas i Katrineholmsbygdens församling

Dela

På söndag, den 31 oktober, välkomnas Ann-Sofie Kamkar som ny kyrkoherde i Katrineholmsbygdens församling.

Biskop Johan Dalman celebrerar och Ann-Sofie Kamkar predikar. Församlingens musiker medverkar med musik i "folkton". Efter mässan inbjuds till tårtmingel.

Tid: Söndag den 31 oktober, kl. 16:00

Plats: Floda kyrka

Ann-Sofie Kamkar prästvigdes för Stockholms stift den 10 januari 1988. Den största delen av sin prästgärning har hon tjänstgjort ute på Mälaröarna i Stockholm och kommer närmast från Ekerö pastorat där hon haft ansvar för öarna Adelsö och Munsö med världsarbet Birka-Hovgården. Hon började sin tjänst som kyrkoherde i Katrineholmsbygdens församling i januari men har inte välkomnats formellt på grund av pandemin.

- Här i Katrineholmsbygden har det firats gudstjänster och dop i mer än 800 år. Om det berättar inte minst alla medeltida kyrkobyggnader och dopfuntar som finns i församlingen. Uppdraget och utmaningen är att den kristna tron ska fortsätta att vara relevant och angelägen i tro och handling - i tusen år till! säger Ann-Sofie Kamkar. 

För mer information:

Magdalena Öhrling
Biskopens adjunkt
Tel: 0152-234 11

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum