Svenska kyrkan / Härnösands stift

Ny kyrkoherde välkomnas i Nätra-Sidensjö

Dela

Nätra och Sidensjö församlingars nya kyrkoherde heter Lindha Grimell. Hon vill verka för att pastoratets tre kyrkor ska ha en given plats i församlingsbornas liv. – Både för högtidsstunder och vardagsgemenskap, säger hon.

Lindha Grimell Foto: Privat
Lindha Grimell Foto: Privat

På söndag välkomnar församlingarna sin nya kyrkoherde under gudstjänsten klockan 11 i Sidensjö kyrka. Biskop Eva Nordung Byström är på plats och leder mottagningshögtiden.

Linda Grimell är redan bekant med trakten. Hon bor sedan flera år tillbaka i byn Bäck i Nätra församling. Och för tre veckor sedan började hon sitt arbete i Nätra-Sidensjö pastorat.
– Tillsammans med personal och förtroendevalda vill jag verka för att människorna här i Nätra och Sidensjö ska känna att kyrkorna här är deras, att kyrkorna har en plats i deras liv, både för högtidsstunder och vardagsgemenskap, både med människorna och med Gud, säger hon.

Lindha Grimell är 40 år och är uppväxt i Regnsjö i Hälsingland och i Örnsköldsvik. Hon har arbetat som präst i drygt åtta år och kommer senast från en tjänst i Själevad, Mo och Björna pastorat där hon arbetat som arbetsledande komminister.

Om man inte träffar henne i kyrkan så är det mycket möjligt att hon finns tillsammans med familjen i skidbacken eller motionsspåret. Friluftslivet är en stor del av hennes fritid.

Kontakter

Bilder

Lindha Grimell Foto: Privat
Lindha Grimell Foto: Privat
Ladda ned bild
Lindha Grimell Foto: Privat
Lindha Grimell Foto: Privat
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan / Härnösands stift
Svenska kyrkan / Härnösands stift
Universitetsbacken 1
871 22 Härnösand

0611-254 00https://www.svenskakyrkan.se/harnosandsstift

Härnösands stift är den regionala nivån av Svenska kyrkan i Jämtland, Härjedalen, Medelpad och Ångermanland. Stiftets huvuduppgift är att ge stöd till de lokala enheterna, de närmare 100 församlingarna i regionen. Biskop för Härnösands stifts är Eva Nordung Byström.

Följ Svenska kyrkan / Härnösands stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan / Härnösands stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum