Svenska kyrkan / Härnösands stift

Ny kyrkoherde välkomnas i Njurunda

Dela

Njurunda församlings nye kyrkoherde Bruce Bringerud vill återupprätta gudstjänstens centrala plats i församlingslivet. – Jag önskar att Njurundaborna ska upptäcka kyrkan på söndagarna, säger han. I helgen välkomnas han officiellt till församlingen.

Bruce Bringerud, kyrkoherde i Njurunda församling. Foto: Emma Sten
Bruce Bringerud, kyrkoherde i Njurunda församling. Foto: Emma Sten

Bruce Bringerud har redan arbetat i Njurunda i ett och ett halvt år, först som tillförordnad kyrkoherde. Nu är han ordinarie på tjänsten, redan varm i kläderna och säger att han trivs jättebra i församlingen.
– Min målsättning är att arbetslaget ska trivas på jobbet och att Njurundaborna ska upptäcka våra gudstjänster, säger han.
– Jag vill jobba med gudstjänsterna, jag vill att deltagarna ska känna att predikan och musiken verkligen talar till dem.Vi har så mycket liv i församlingsgården under veckorna, med all barn- och ungdomsverksamhet. Jag önskar att det ska vara lika levande i kyrkan på söndagarna, fortsätter han.

Bruce Bringerud är 58 år och har verkat som präst sedan 1997. Han har arbetat i flera församlingar i Västernorrland, bland annat som kyrkoherde i Ramsele-Edsele församling. Han har även arbetet på stiftskansliet i Härnösand som stiftsadjunkt för barn och unga, han jobbade då nära Svenska kyrkans ungdomsorganisation.
– Det har gett mig mycket att arbeta med ungdomar. Det har lärt mig mycket om gudstjänstutveckling, att våga tänka nytt och bryta mönster. Det har också lärt mig en pedagogik, att vara enkel och tydlig med mitt budskap, säger han.

Han är uppväxt i USA med en svenskfödd pappa. Till Sverige flyttade han som utbytesstudent i slutet av 80-talet. Här träffade han sin blivande hustru Anneli och han blev kvar. De är bosatta i Söråker och har tre söner.

Söndag 20 september tas han officiellt emot som kyrkoherde i samband med gudstjänsten klockan 11 i Njurunda kyrka.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bruce Bringerud, kyrkoherde i Njurunda församling. Foto: Emma Sten
Bruce Bringerud, kyrkoherde i Njurunda församling. Foto: Emma Sten
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan / Härnösands stift
Svenska kyrkan / Härnösands stift
Universitetsbacken 1
871 22 Härnösand

0611-254 00https://www.svenskakyrkan.se/harnosandsstift

Härnösands stift är den regionala nivån av Svenska kyrkan i Jämtland, Härjedalen, Medelpad och Ångermanland. Stiftets huvuduppgift är att ge stöd till de lokala enheterna, de närmare 100 församlingarna i regionen. Biskop för Härnösands stifts är Eva Nordung Byström.

Följ Svenska kyrkan / Härnösands stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan / Härnösands stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum