Yearwood PR & Productions

Ny lag för estetiska injektioner - oseriösa aktörer rensas ut och patientsäkerheten stärks

Dela

Från den 1 juli införs en ny skönhetslag och endast legitimerade sjuksköterskor, tandläkare och läkare får i framtiden göra fillers- och botoxinjektioner. – Jag välkomnar den nya lagen, du ska känna dig trygg med att den som ger injektioner har rätt medicinsk kompetens, säger den legitimerade specialistsjuksköterskan Angelica Bauer, grundare till Bauer Clinic med kliniker i Stockholm och Linköping.

Specialistsjuksköterskan Angelica Bauer, grundare av Bauer Clinic
Specialistsjuksköterskan Angelica Bauer, grundare av Bauer Clinic

- Det har tidigare inte funnits en lag som reglerar estetiska injektionsbehandlingar och injektionsbranschen, vilket har inneburit att vem som helst utan medicinsk legitimation haft möjlighet att utföra injektioner efter bara en dags utbildning. Detta ställer höga krav på dig som kund att granska och ”välja rätt” person att vända dig till för din egen säkerhet. Den nya lagen är mycket välkommen, säger Angelica Bauer.

Riksdagen röstade den 5 maj igenom att Sverige från och med den 1 juli får en ny lag för både estetiska injektioner och kirurgi. De oseriösa aktörerna ska rensas ut och patientsäkerheten ska stärkas. Marknaden för skönhetsinjektioner och estetisk kirurgi har länge saknat reglering i Sverige.

Med estetiska injektionsbehandlingar avses behandlingar som syftar till att förändra eller bevara utseendet på en människa och den nya lagen ska reglera vem som får utföra estetiska ingrepp och estetiska injektionsbehandlingar. Den nya lagen innebär också att en åldersgräns på 18 år införs och det är Inspektionen för vård och omsorg som ska utöva tillsyn över de verksamheter som utför behandlingar som omfattas av lagen. Skönhetsklinikerna ska betala en tillsynsavgift till myndigheten.  

- Att arbeta med injektioner kräver utbildning och expertis, både inom medicinsk anatomi och estetik. Att kunna analysera och ge råd för vad som passar kunden är en konst i sig då vi är individer med helt olika förutsättningar och behov, säger Angelica Bauer.

Angelica Bauer är mycket tydlig med sina kunder att det är naturliga resultat med symmetri som eftersträvas och att detta görs av medicinskt högt utbildad personal, kvalitativa forskningsprodukter samt trygga och säkra behandlingar.

- Det händer ganska ofta att jag tackar nej till kunder som har en skev kroppsuppfattning eller som redan är för överbehandlade. Jag eftersträvar alltid ett naturligt resultat, säger Angelica Bauer.

Bauer Clinic etablerades 2014 i Linköping och 2018 öppnade hon sin andra klinik på Östermalm i Stockholm. Angelica Bauer driver och äger ensam sina kliniker och är specialistsjuksköterska inom intensivvård och ambulanssjukvård, som hon också arbetat inom i många år.

- Min utbildning och erfarenhet inom akutsjukvården är en tillgång i den här branschen, där jag vill vara tydlig med att jag faktiskt injicerar läkemedel i en kropp fylld av nerver och blodkärl. Jag måste veta exakt vad jag gör, och alltid vara beredd på att kunna ta hand om en kund på rätt sätt om något skulle hända. Det är jag som sjuksköterska som har det yttersta ansvaret för säkerheten och resultatet av behandlingen, säger Angelica Bauer.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Specialistsjuksköterskan Angelica Bauer, grundare av Bauer Clinic
Specialistsjuksköterskan Angelica Bauer, grundare av Bauer Clinic
Ladda ned bild
Specialistsjuksköterska Angelica Bauer, grundare av Bauer Clinic
Specialistsjuksköterska Angelica Bauer, grundare av Bauer Clinic
Ladda ned bild
Specialistsjuksköterskan Angelica Bauer, grundare av Bauer Clinic
Specialistsjuksköterskan Angelica Bauer, grundare av Bauer Clinic
Ladda ned bild

Länkar

Om

Yearwood PR & Productions
Yearwood PR & Productions

STOCKHOLM

+ 46 70 758 57 78https://www.yearwoodpr.com

Yearwood PR & Productions hjälper dig från grunden med analys, strategi, idéer samt PR- och aktivitetsplaner för att bygga ditt varumärke och skapa uppmärksamhet. Vi hjälper dig att få möjlighet att synas i rätt kanaler för din målgrupp vid rätt tillfälle.

Vi arbetar främst inom musik kultur, nöjesindustri och branscherna restaurang- och krogliv, hotell, mode, styling, inredning och skönhet. Vi har också stor erfarenhet av att planera och genomföra större events och festarrangemang.

Följ Yearwood PR & Productions

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Yearwood PR & Productions

New single: The artist Daniel Mauricio is releasing the new song; Empty Room28.5.2021 07:30:00 CEST | Press release

Empty room that is released today, Friday the 28th of may, is a soulful ballad with at hint of pop, and has a feeling of melancholy throughout and will take you through a musical journey. With the song Daniel Mauricio is sharing his own feelings and thoughts, taken from situations that he himself has been through. – This is the first time that I have written and sung anything that I myself want to sing, and not a song or lyric that someone else choose suitable for me, Daniel Mauricio says.

Ny singel: Artisten Daniel Mauricio släpper låten Empty Room28.5.2021 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Empty Room släpps fredagen den 28 maj och är en soulig ballad med popfeeling. Den har en genomgående melankolisk ton och tar med dig på en känslosam resa. Daniel Mauricio delar med sig av sina egna känslor och tankar från situationer han själv varit med om. – Det är första gången jag sjunger som jag själv vill och inte som någon annan tycker jag borde, säger artisten Daniel Mauricio om sin nya låt.