E.ON Sverige AB

Ny lånemodell ska uppmuntra energieffektivisering av fastigheter

Dela

Som ett led i att uppfylla EUs energi- och klimatmål, utvecklar den Europeiska banksektorn tillsammans med E.ON ett nytt lånekoncept som vänder sig till fastighetsägare i Europa och uppmuntrar dem att energieffektivisera sina fastigheter.

Initiativet kommer från EUs Energi Union, vars agenda lyfter fram energi- och resurseffektivitet som centrala byggstenar för att kunna uppfylla EUs energi- och klimatmål. Byggnader står idag för 40 % av den totala energianvändningen och 36 % av CO2 utsläppen inom EU. Genom att öka energieffektiviteten i befintliga byggnader skulle man kunna reducera energianvändningen med 5-6 % och minska CO2 utläppen med 5%.

Genom tillgång till enkel och prisvärd finansiering vid energieffektivisering av fastigheter hoppas initiativet leda till att ytterligare stimulera kunder att förbättra sina fastigheters isolering, byta ut gamla värmesystem och öka energioberoendet genom att investera i solpaneler tillsammans med batterier eller virtuell lagring.

Initiativet, som drivs i det så kallade EeMAP projektet, stöds av EU Kommissionen med ambitionen att utveckla en standardiserad möjlighet till belåning för energieffektivsering. E.ON är det enda Europeiska energiföretaget som är del av projektet, i vilket även stora banker och fastighetsbranschen ingår. En pilotfas av EeMAP kommer att starta den 14 juni 2018.

Läs pressmeddelandet i sin helhet här:

https://www.eon.com/en/about-us/media/press-release/2018/eon-helps-to-make-energy-efficiency-financing-easy.html

Nyckelord

Kontakter

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum